Ελλάδα

Κορονοϊός: 2917 νέα κρούσματα και ένας νεκρός κάθε 50 λεπτά στην Ελλάδα!

Σοκαριστικά νούμερα ανακοινώνει σήμερα ο ΕΟΔΥ για το πώς "κινείται" ο κορονοϊός. Τεράστια η αύξηση των νεκρών με 29 σε μόλις 24 ώρες και πάνω από 700 πια από την αρχή της πανδημίας. Ασφυκτικό "πρέσινγκ" στο ΕΣΥ με την μεγάλη αύξηση και των νοσηλειών στις ΜΕΘ (187 σήμερα). Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Ο κορονοϊός είναι… εδώ και βρισκόμαστε πια δυο μέρες πριν το δεύτερο οριζόντιο lockdown στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην έκτακτη ενημέρωση.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, πως ο κορονοϊός “γέννησε” 2917 (!) νέα κρούσατα στη χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες, όπως σας είχε προαναγγείλει το newsit.gr.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 05 Νοεμβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Click4more: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το lockdown – Στο 50% η τηλεργασία παντού, πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις με sms

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2917, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 49807 (ημερήσια μεταβολή +6.2%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες. 1 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 702 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 187 (77.0% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 49807 κρουσμάτων, 4303 (8.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 14879 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Click4more: Κατεβάστε ολόκληρη την ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0 έως 103 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

koronoios daily

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φοινικούντα: «Η μητέρα μου είχε τσακωθεί με τον 68χρονο, δεν μιλούσαν» αποκαλύπτει ο 17χρονος «εγγονός» του ιδιοκτήτη κάμπινγκ
«Τον τελευταίο χρόνο είχαμε μετακομίσει με την οικογένειά μου από την Αθήνα στην Φοινικούντα, μας είχε αφήσει να μένουμε τσάμπα στο σπίτι γιατί έχουμε οικονομικά προβλήματα» αποκαλύπτει ο 17χρονος
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα
Σε τρεις μήνες με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 εύρω καταδικάστηκε ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του γιου του
Ο τενόρος παραδέχτηκε ότι χαστούκισε τον 15χρονο γιο του λόγω πολλών απουσιών, πράγμα που διέψευσε η πλευρά της μητέρας αφού το παιδί έχει μία απουσία στο σχολείο μέχρι τις 3 Νοεμβρίου
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας
Βορίζια: «Προκαλούν και τον γιο μου και εμάς» αποκαλύπτει ο πατέρας της 56χρονης νεκρής – Η εξομολόγηση γυναίκας που δέχτηκε σφαίρα το 2015
Ο πατέρας των τεσσάρων αδερφών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αιματηρή βεντέτα, «σπάει» τη σιωπή του για τα όσα έχουν συμβεί - Επίσης, μιλά μία γυναίκα που είχε πυροβοληθεί πριν 10 χρόνια στα Βορίζια
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου