Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σταθερή η κατάσταση του Ιερώνυμου – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κορονοϊό νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. 

«Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ωστόσο έχει σηκώσει λίγο πυρετό. 

Η εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου στο νοσοκομείο έγινε λίγο πριν τις 08.00 το πρωί της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί η τηλεφωνική συνομιλία του 82χρονου ιεράρχη με τον Σωτήρη Τσιόδρα, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ εξήγησε στον μακαριότατο τους λόγους που έπρεπε να νοσηλευτεί.

Η προχωρημένη ηλικία, η ευαισθησία από μια πρόσφατη χειρουργική επέμβαση και τα υποκείμενα νοσήματα που αντιμετωπίζει, δεν άφηναν περιθώρια για περαιτέρω παραμονή εκτός νοσοκομείου.

Click4more: Πότε κόλλησε κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Γιατί μπήκε στην ΜΑΦ του Ευαγγελισμού

Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου δεν εμπνέει για την ώρα ανησυχία. Ο πυρετός του έφτασε μέχρι το 37,7 χωρίς να αντιμετωπίζει άλλα συμπτώματα.

Στους στενούς συνεργάτες του, εμφανίστηκε ψύχραιμος και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, ενώ είπε ότι η τήρηση των μέτρων είναι ιερή υποχρέωση όλων.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Το περασμένο Σάββατο, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στα γραφεία της αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος είχε κάνει γρήγορο αλλά και μοριακό τεστ που βγήκαν αρνητικά. Τεστ είχε κάνει και ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης βρέθηκε αρνητικός.

Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με αυτά τα δεδομένα η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας, απέστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις