Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κως: «Τέσσερις γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν» λέει στο newsit.gr ο υποδιοικητής του νοσοκομείου για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό

Κως: «Τέσσερις γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν» λέει στο newsit.gr ο υποδιοικητής του νοσοκομείου για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό
Eurokinissi

Θρήνος στην τοπική κοινωνία -και όχι μόνο- επικρατεί για το μόλις ενός έτους άτυχο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε νεκρό χθες το βράδυ (Σάββατο 20.04.2024) στο νοσοκομείο της Κω.

Ο 21χρονος πατέρας και η 20χρονη μητέρα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου με αποτέλεσμα τον θάνατο. Μάλιστα ο πατέρας έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για πορνογραφία.

Την ίδια ώρα, στο newsit.gr μιλάει για το τραγικό περιστατικό και το εφιαλτικό χρονικό, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω, Ηλίας Χρυσόπουλος.

«Κλήθηκε το ΕΚΑΒ γύρω στις 8:00 το απόγευμα χθες το βράδυ (Σάββατο 20.04.2024). Πήγε και παρέλαβε το παιδί το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωστών, ήταν ήδη νεκρό. Το έβαλαν στο ασθενοφόρο και άρχισαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ μέχρι να πάνε στο νοσοκομείο που απέχει περίπου 10 λεπτά, δηλαδή δεν είναι μεγάλη διαδρομή».

Όπως μας αναφέρει ο κ. Χρυσόπουλος «έφτασε το παιδάκι στο νοσοκομείο ακριβώς στις 8:32, του έκαναν αμέσως οι γιατροί ΚΑΡΠΑ. Ήταν τρεις, τέσσερις γιατροί και προσπαθούσαν μήπως το επαναφέρουν αλλά κάπου περίπου στις 9:00 η ώρα είδαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρουν κάτι και σταμάτησαν. Το ανακοίνωσαν και στους συγγενείς ότι το παιδί κατέληξε και πήγαν να το ετοιμάσουν για να το πάνε στον νεκροτομείο. Ένα παιδί χάθηκε, είμαστε γονείς, δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που οι γιατροί έκλαιγαν για το παιδάκι που χάθηκε, οι γονείς παρακολουθούσαν ανέκφραστοι τα τεκταινόμενα, ενώ στο νοσοκομείο ήταν μαζεμένος πολύς κόσμος από συγγενείς των γονιών του αδικοχαμένου βρέφους. 

Συνελήφθησαν οι γονείς

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της αστυνομίας «προσήχθησαν στο Τ.Α. Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο. Οι εν λόγω προφορικά ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τον πρωκτικό δακτύλιο δήλωσαν άγνοια».

Τελικά διαπιστώθηκε ότι θάνατός του προήλθε από κατάποση τροφής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις