Ελλάδα

Κώστας Πάσσαρης: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης στη Ρουμανία – Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο Κώστας Πάσσαρης δεν θα αποφυλακιστεί. Το σχετικό αίτημα αποφυλάκισης απορρίφθηκε και ο ίδιος παραμένει στις φυλακές της Ρουμανίας. «Έχει μετανιώσει για τα εγκλήματα» λέει ο δικηγόρος του…

Ο Κώστας Πάσσαρης παραμένει σε φυλακές στη Ρουμανία με τις Αρχές της χώρας να απορρίπτουν και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης που κατατέθηκε. Χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος ακόμα και σήμερα, με ρουμανικά ΜΜΕ να επαναλαμβάνουν πως πρόκειται για το «θηρίο των Βαλκανίων» που έσπειρε πανικό και θάνατο τόσο στη χώρα τους, όσο και στην Ελλάδα. Ο ίδιος δηλώνει μετανιωμένος και μέσω του δικηγόρου του στέλνει μηνύματα. «Ο Πάσσαρης σήμερα δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο που ήταν παλιότερα» λέει μεταξύ άλλων.

Στην αίτηση ισχυριζόταν, μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του καθώς δεν μεταφέρθηκε από τη Ρουμανία στην Ελλάδα ώστε να παραστεί αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο και γιατί δεν του δόθηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης, που ζήτησε δια του συνηγόρου του στο ακροατήριο.

Το Δικαστήριο έκρινε πως αυτός είναι αποκλειστικά υπαίτιος για κάθε καθυστέρηση των διαδικασιών αυτών. Γιατί, μετά τα εγκλήματα στην Ελλάδα δραπέτευσε στην Ρουμανία, όπου διέπραξε δολοφονίες, με συνέπεια να τον κλείσουν με ισόβια στις εκεί φυλακές και να μην τον παραδίδουν οι αρχές, μέχρις να εκτίσει εκεί την ποινή του. Με αυτά τα δεδομένα, απορρίφθηκε και αυτός ο ισχυρισμός του και έτσι τα ισόβια έμειναν ισόβια.

Ο Ανδρέας Ταγαράκης, δικηγόρος του Κώστα Πάσσαρη, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για την απόρριψη της αίτησης. «Στη Ρουμανία, ασχέτως των ισοβίων, το όριο που συμπληρώνεται για να μπορέσει να ζητήσει κάποιος αναστολή της ποινής, είναι τα 20 χρόνια.

Μετά τη συμπλήρωση ο Κώστας Πάσσαρης έκανε αίτηση. Στην Ελλάδα είναι πιο απλή η διαδικασία, μετά τα 20 χρόνια κάνεις μία διάταξη και βγαίνεις. Εφόσον, έχει συμπληρώσει τα χρόνια θέλει να βγει. Είναι Έλληνας και είναι λογικό να θέλει να επιστρέψει. Δημόσιος κίνδυνος χαρακτηρίστηκε πριν από 20 χρόνια και τώρα η εικόνα του είναι εντελώς διαφορετική. Η αλλαγή του σήμερα είναι μεγάλη και είναι σπάνιο για κρατούμενους», είπε αρχικά.

«Είναι πολύ κοντά στη θρησκεία και έχει κοντά του πνευματικό του. Αυτό έγινε σε μία περίοδο που δεν είχε ανάγκη να το προβάλλει και να το δείξει. Δεν το έκανε για να απολάβει κάτι από κάποια δικαστική αρχή. Έχει μετανιώσει, μου το έχει πει πολλές φορές.

Μερικά πράγματα δεν γυρίζουν πίσω. Πρέπει να δεχτούμε όμως, πως υπάρχει σωφρονισμός και υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία. Υπάρχει ο κίνδυνος ο Κώστας Πάσσαρης να έχει εκτίσει 20 χρόνια στη Ρουμανία και να έρθει στην Ελλάδα και να δικαστεί για ακόμη 20 χρόνια εδώ. Να εκτίσει 40 χρόνια ενώ σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη οι ποινές συντρέχουν μαζί», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 1
Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξανά μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη – Που εστιάζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ξανά μαζί με την μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγο καιρό την κατηγορούσε...
Ειρήνη Μουρτζούκου
«Δεν είναι αυτό το πόδι μου» ούρλιαζε σε κατάσταση σοκ ο 16χρονος που τραυματίστηκε από φορτηγό στον Μαραθώνα
«Καθόμουν στο πεζοδρόμιο και κανονικά το φορτηγό έπρεπε να είχε στρίψει. Δεν έστριψε, ήρθε ευθεία προς εμένα με πολύ ταχύτητα», περιγράφει ο 16χρονος μαθητής
Το σημείο του τροχαίου στη Λεωφόρο Μαραθώνος
«Πυρά» Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για τα Τέμπη - «Ποιόν εξυπηρετείτε;»
«Για ποιον λόγο κύριε Κασελάκη, μιλάτε για ενδεχόμενο συσχετισμό των ελαιών σιλικόνης μετασχηματιστών της Siemens με την Πυρόσφαιρα που στέρησε το οξυγόνο και κατέκαψε τα παιδιά μας;» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού και ο Στέφανος Κασσελάκης 8