Ελλάδα

Κοτανίδου: Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ξεκάθαρη ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου για το αν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται από την 1η Ιουνίου.

Ερωτηθείσα στον ΣΚΑΙ για το αν ισχύουν δημοσιεύματα για το ότι ξεκινούν εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) από την 1η Ιουνίου εκείνη απάντησε:

«Είναι το εμβόλιο αυτό είναι αυτό που πριν από χρόνια κάναμε όλοι για προφύλαξη από την φυματίωση». Στο ερώτημα αν είναι το εμβόλιο με το οποίο θα αρχίσει να εμβολιάζεται κόσμος στην Ελλάδα για προστασία από τον κορονοϊό απάντησε: «Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που λένε ότι τα άτομα που έχουν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της φυματίωσης ενδεχομένως, με πάρα πολλά εισαγωγικά και ερωτηματικά μπορούν να έχουν καλύτερη ανοσολογική απάντηση στον Covid19. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τεκμηρίωση. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και κάποια άλλα εμβόλια τα οποία αναφέρεται ότι μπορούν να προσθέτουν στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, όλα όμως είναι στα πλαίσια υποθέσεων και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ακόμα».

Click4More Η κούρσα για το εμβόλιο του κορονοϊού: 124 υποψήφια – Τα 10 που προηγούνται

Η κα Κοτανίδου πρόσθεσε ακόμα ότι αυτό που εκείνη πιστεύει ότι όταν βγει το εμβόλιο για την γρίπη πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να μην έχουμε συνδυασμό κορονοϊό και γρίπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκλονιστική εικόνα της πύρινης λαίλαπας στον Ωρωπό όπως φαίνεται από το πυροφυλάκιο του Κατσιμιδίου στην Πάρνηθα
Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων στο σημείο, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες
Φωτιά στον Ωρωπό