Ελλάδα

Κραγιόν από στέμφυλα και άλλες 6 πρωτότυπες προτάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας

δημιουργούν φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό καινοτομίας VitiVini LAB. Το προϊόν θα βασίζεται σε φυσικές χρωστικές (πολυφαινόλες), που θα παράγονται από τα παραπροϊόντα οινοποίησης.

Μία ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησαν την πρώτη θέση στον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας VitiVini LAB, που διοργανώθηκε από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Η πρότασή τους, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Π. Ταραντίλη, αφορά τη δημιουργία προϊόντος μακιγιάζ για την περιοχή των χειλιών (κραγιόν). Το προϊόν θα βασίζεται σε φυσικές χρωστικές (πολυφαινόλες), που θα παράγονται από τα παραπροϊόντα οινοποίησης (στέμφυλα), δηλαδή τα απομεινάρια από το πάτημα των σταφυλιών και την αφαίρεση του μούστου. Η ομάδα αποτελείται από τους Αγγελική Μητροπούλου, Αθανάσιο Μπίζο, Πηνελόπη Λιόντου, Μαριγώ Αδαμοπούλου και Δήμητρα Αρβανιτάκη.\

Στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού και συγκεκριμένα στη φάση της επώασης περνούν συνολικά επτά προτάσεις που βραβεύθηκαν. Οι βραβευθέντες θα πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια από εξειδικευμένους επιστήμονες και διακεκριμένους επαγγελματίες, με στόχο την απόκτηση της αναγκαίας κατάρτισης (business plan κλπ), ώστε να μετουσιώσουν τις προτάσεις τους σε επιχειρηματική πράξη.

Οι υπόλοιπες βραβευθείσες προτάσεις-επιχειρηματικές ιδέες κατά σειρά επιτυχίας είναι οι ακόλουθες:
– 2o Βραβείο: ISTMOS-IDENTITY ΙΚΕ. Υποβλήθηκε από τους Τάσο Οικονομίδη και Σταμάτη Πουλημένο.
– 3o Βραβείο: Παραγωγή καλλυντικών από οινολάσπες. Υποβλήθηκε από την Μαρία-Χριστίνα Παπαγιαννάκου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).
– 4o Βραβείο: Wine map with a Greek View. Υποβλήθηκε από τους Παναγιώτη Μανέτο και Δημήτρη Λαγκαδινό (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ).
– 5o Βραβείο: Μονάδα παραγωγής ενέργειας. Υποβλήθηκε από τον Στέφανο Τσιακμάκη (BIO2CHP)
– 6ο Βραβείο: Oeno Living Lab. Υποβλήθηκε από τη Χαρά Κόγκου (Εργαστήριο Οινολογίας & Αλκοολούχων ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών).
– 7ο Βραβείο: Διαδικτυακή υπηρεσία αμοιβαίου οφέλους (Vineyard Management as a Service) για την προσαρμογή των αμπελώνων στην αγορά. Υποβλήθηκε από τον Δημήτρη Τάσκο (Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου που αγνόησε τα σήματα και παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση στην Θεσσαλονίκη
Ο οδηγός κατέθεσε ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, τονίζοντας ότι τα ηχητικά σήματα τον βρήκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και λόγω του μήκους του λεωφορείου δεν πρόλαβε να περάσει
Τρένο
Η στιγμή του τροχαίου στον Κολωνό - Μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
Στο πρώτο εκπνεόμενο αλκοτέστ που της έγινε από τους άνδρες της Τροχαίας, βρέθηκε θετική στην κατανάλωση αλκοόλ σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του πλημμελήματος
Τροχαίο στον Κολωνό
11
Τα επίσημα αιτήματα των αγροτών στα οποία η κυβέρνηση απαντά με διπλό κάλεσμα για διάλογο - Η αντίθεσή τους να περάσουν αρμοδιότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, απέστειλαν το απόγευμα της Κυριακής (14/12/25) τη λίστα των διεκδικήσεών τους προς την κυβέρνηση
ΦΩΤΟ EUROKINISSI 185