Ελλάδα

Ξεκινάει ο γολγοθάς για 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μετά τους εκπαιδευτικούς, σειρά για αξιολόγηση και διαθεσιμότητα παίρνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το Συμβούλιο ενέκρινε την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού, που αφορά στην Κεντρική Υπηρεσία, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα ΙΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι οι δομές αυτές στελεχώνονται από 165.000 υπαλλήλους από τους 187.000 συνολικά που υπηρετούν συνολικά στο υπουργείο Παιδείας.

Τώρα ξεκινάει ο γολγοθάς για τους 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους

Σε εκκρεμότητα παραμένει η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, οι οποίες στελεχώνονται από 10.200 υπαλλήλους. Πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα καλούνται να αξιολογήσουν τις δομές τους έως τις 15 Οκτωβρίου.

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι πλεονάζοντες υπάλληλοι

Οι πλεονάζοντες υπάλληλοι που θα προκύψουν από την αξιολόγηση θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στην συνέχεια ίσως αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανάλογα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα απορροφηθεί μέρος των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

8.296 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τέλη Σεπτέμβρη – Ποια υπουργεία και δήμοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Υποχρεωτική μετάταξη για 8.000 εκπαιδευτικούς – Και απολύσεις ως το 2014

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
149