Ελλάδα

«Ξεσάλωσαν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο ανήμερα της εθνικής επετείου: 47 παραβιάσεις από 8 μαχητικά

Επίδειξη δύναμης από την Άγκυρα, την επέτειο της επανάστασης κατά των Οθωμανών. Ρεκόρ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Από το 2016 δεν είχαν προχωρήσει σε παραβίαση!

Υπερέβαλαν εαυτούς σήμερα οι Τούρκοι προχωρώντας σε δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ανήμερα της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Οθωμανικού ζυγού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από 2016 είναι η πρώτη φορά που η Τουρκική Αεροπορία προχωρά σε κρεσέντο προκλήσεων την 25η Μαρτίου και μάλιστα σπάζοντας το σχετικό “ρεκόρ” τουλάχιστον από το 2009!

Υπενθυμίζεται πως δύο τουρκικά μαχητικά F-4 επιχείρησαν -χωρίς να το καταφέρουν αφού αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16- να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο με το οποίο πήγαινε στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το γεγονός θέλησε να υποβαθμίσει η Άγκυρα μόλις το θέμα πήρε έκταση και στον Διεθνή Τύπο, αμφισβητώντας ότι έγινε κάποια παραβίαση του εναέριου χώρου.

Ιδού ο πλήρης κατάλογος των σημερινών παραβιάσεων, όπως αποτυπώνονται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2x2F-16 & 1x2F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 47( 29 από τα CN και 18 από τους σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ,ΚΕΝΤΡΙΚΟ KΑΙ NΟΤΙΟAΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός του ΕΟΔΥ με 87 κρούσματα και 7 θανάτους στην Ελλάδα το 2025
Το Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι από την αρχή της περιόδου του 2025 έχουν καταγραφεί 87 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων 7 κατέληξαν
Κουνούπι
Το σπίτι των 300.000 ευρώ και οι ψεύτικες συνταγογραφήσεις της 62χρονης που έθαψε τη μητέρα της στην Βοιωτία - «Είναι πανέξυπνη και θεατρίνα»
«Το διαζύγιο ήταν πολεμικό, χαίρομαι που δεν είχα καμία επαφή μαζί της - Η μάνα της είχε πολλά προβλήματα, ο γιος πας έκοψε επαφές από τις αρχές του 2021» αποκαλύπτει ο πρώην σύζυγος της 62χρονης
Το σημείο που είχε θάψει η 62χρονη την ηλικιωμένη μητέρα της
Μαρία Καρυστιανού: «Έχουμε δικαίωμα στην εκταφή, τα οστά του παιδιού μου είναι δικά μου, όχι κρατική περιουσία»
«Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ότι έχει γίνει εξαιρετική ανάκριση και έκλεισε σωστά η υπόθεση, όταν την ίδια μέρα προέκυψαν στοιχεία από το Γενικό Χημείο του Κράτους με 17 δείγματα ξυλολίου», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού 28