Ελλάδα

Ξέχασαν για λίγο τη σκληρή πραγματικότητα! Συναυλία αλληλεγγύης στον Πειραιά για τους πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μια γιορτή αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες διοργανώθηκε από την "Πειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών -Refugees Welcome to Piraeus" μαζί με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής στην πύλη Ε2 του Πειραιά.

Μια γιορτή στήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά για τους πρόσφυγες υπό την αιγίδα της “Πειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών -Refugees Welcome to Piraeus” μαζί με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Η ημέρα, όπως μας είπαν οι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται στον Πειραιά, συμπίπτει με την Πρωτοχρονιά των Αφγανών.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι «Encardia», το συριακό συγκρότημα «Al Mahabba» και ο αγαπημένος των νέων του Αφγανιστάν και διωκόμενος από τους Ταλιμπάν, Μουσαουϊρ Ροσχάν.

Οι διοργανωτές της συναυλίας τονίζουν πως «λιμάνι θα πει άνοιγμα, νέο ξεκίνημα, ελπίδα για τους ανθρώπους που πήραν τη γενναιότερη -και τραγικότερη- απόφαση στη ζωή ενός ανθρώπου: να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να σώσουν τη ζωή τους”.

Δείτε τα στιγμιότυπα από το λιμάνι του Πειραιά, όπου οι πρόσφυγες κατάφεραν έστω για λίγο να ξεχαστούν από το δράμα που ζουν καθημερινά.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αλλάζουν οι κατηγορίες των 22χρονων για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Μπήκε στο κάμπινγκ αλλά δεν πυροβόλησε»
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός, κατηγορείται για φυσική αυτουργία του εγκλήματος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του στην συμπληρωματική απολογία του θα επιμείνει πως δεν πυροβόλησε αυτός τα θύματα στο κάμπινγκ
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός που πλέον κατηγορείται για φυσική αυτουργία του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα
«Κάποιος τον ξαναχτύπησε, δεν πέθανε από τα πρώτα χτυπήματα» αποκαλύπτει φίλος του 17χρονου που δολοφονήθηκε στις Σέρρες
«Σηκώθηκε και περπατούσε κανονικά, έπεσαν τέσσερις ή πέντε μπουνιές αλλά κάποιοι τον ξαναχτύπησαν δεν γίνεται να μην τους βρουν» λέει φίλος δράστη και θύματος
Σέρρες
6