Ελλάδα

Ξηλώνει περίπτερα ο Δήμος Αθηναίων

Σε δραστική μείωση του αριθμού των περιπτέρων στην Αθήνα έχει προβεί, τα τελευταία χρόνια, ο δήμος. Από 931 που ήταν όταν ανέλαβε η δημοτική Αρχή Καμίνη το 2011, σήμερα έχουν μειωθεί σε 600.

Τώρα ο δήμος προχωρά στη δεύτερη φάση καταργώντας οριστικά τις θέσεις 323 εξ΄αυτών, με κριτήριο τους κανόνες βιώσιμης κινητικότητας, το εύρος των πεζοδρομίων, την ασφάλεια που απορρέει από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την εμπορικότητα των δρόμων.

Ειδικότερα, στην 1η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται 128 θέσεις περιπτέρων, ενώ διατηρούνται 43, στη 2η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται 43, στην 3η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται 8, στην 4η Δημοτική Κοινότητα 21, στην 5η Δημοτική Κοινότητα 22, στην 6η Δημοτική Κοινότητα 62, ενώ στην 7η Δημοτική Κοινότητα, αν και το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάργηση όλων των θέσεων περιπτέρων που έχουν μείνει κενά, ο δήμος Αθηναίων λόγω των υποχρεώσεών του που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, διατηρεί 12 θέσεις περίπτερων και καταργεί 39.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε: «Η οριστική κατάργηση του ενός τρίτου των θέσεων εγκαταλελειμμένων περιπτέρων στην Αθήνα απελευθερώνει χώρο για τους πεζούς και βοηθά σημαντικά στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου της Αθήνας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα Αττική Οδός: «Δεν θα στείλουμε ποτέ μήνυμα στους συνδρομητές e – PASS για κάποια οφειλή, αν δείτε κάτι τέτοιο είναι απάτη»
«Αν λάβετε παραπλανητικό SMS τέτοιου τύπου, αγνοήστε το, ΜΗΝ κλικάρετε τον οποιοδήποτε σύνδεσμο και προχωρήστε σε διαγραφή του», ενημερώνει η ανακοίνωση
αττική οδός
Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν μου έχει κοινοποιηθεί η διάταξη δέσμευσης του λογαριασμού μου, έχει στηθεί ένας χορός ηθικής κατακρεούργησής μου
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προαναγγέλλει δε ότι θα τοποθετηθεί δημόσια τις προσεχείς ημέρες, επισημαίνοντας ότι τα ΜΜΕ «τον δικάζουν και τον καταδικάζουν», επικαλούμενα «πηγές» που -όπως υποστηρίζει- εδράζονται σε διακινούμενο non-paper «άγνωστου συντάκτη»
Ο Γιάννης Παναγόπουλος