Ελλάδα

Κύπρος: Διαφορετικές αντιδράσεις Ιεραρχών για τον Εφραίμ

Με διαφορετικό τρόπο σχολίασαν δύο Κύπριοι Ιεράρχες την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου.

O Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι όσοι επέλεξαν να ακολουθήσουν το μοναχικό βίο “δεν πρέπει να ασχολούνται με δραστηριότητες, οι οποίες τους αποπροσανατολίζουν από το στόχο τους και σκανδαλίζουν τον κόσμο”. Αποπροσανατολίζουν και σκανδαλίζουν επίσης, είπε, “άμεσες δοσοληψίες, οικονομικές, εμπορικές και κτηματικές, όπως και η περιφορά ιερών κειμηλίων ανά τον κόσμο με έμμεσο στόχο το κέρδος”.

Αντίθετα, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΙΓΜΑ” εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απόφαση κατά του ηγουμένου Εφραίμ. Διερωτήθηκε μάλιστα, “αν στην Ελλάδα έλυσαν τα υπόλοιπα τους προβλήματα και κινδυνεύουν από τον γέροντα Εφραίμ”.

Ο Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος προέρχεται από την Μονή Βατοπεδίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τη δοκιμασία που περνά ο ηγούμενος Εφραίμ “θα διέλθει λαμπρότερος και αγιότερος”.

Διαβάστε
Εφραίμ: “Μου έστησαν σκευωρία” – Παραμένει φρουρούμενους στο κελί του

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Της πάταγε το κεφάλι κάτω, νόμιζε ότι δεν φαίνεται στις κάμερες» λέει η κόρη της 88χρονης που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οικιακή βοηθό στην Κρήτη
«Ήταν μεταμορφωμένος διάολος. Μπροστά μας έκανε την αγία, την αγκάλιαζε, τη φιλούσε, μου έλεγε ”την έχω σαν τη μάνα μου”» λέει η κόρη της ηλικιωμένης για την οικιακή βοηθό
Πλάνα από την κακοποίηση ηλικιωμένης στην Κρήτη
4