Ελλάδα

Κύπρος: Ο κύβος ερρίφθη – Το γεωτρύπανο ξεκινάει σε 10 ημέρες

Μαθήματα διπλωματίας παραδίδει η κυπριακή πλευρά προς την ελληνική σε ότι έχει να κάνει με τον χειρισμό των τουρκικών απειλών.

Η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με δυο δηλώσεις με ιδιαίτερη σημασία. Η μια, αυτή του εκπροσώπου της εταιρείας Noble Energy που έχει αναλάβει τις έρευνες στην εφημερίδα Φιλελεύθερος και δείχνει ότι πλέον έχει εμπλακεί και το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ:
“Παρακολουθούμε τις απειλές της Τουρκίας, είμαστε όμως και σε επαφή με το Στέϊτ Ντιπάρμετ στις ΗΠΑ και όπου αλλού χρειάζεται, απευθυνθήκαμε στα Ηνωμένα Έθνη και σίγουρα προχωρούμε για την γεώτρηση στο «Οικόπεδο 12».”
Η δεύτερη είναι αυτή του επιτετραμμένου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το γεωτρύπανο ξεκινά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε διαδοχικά «προγεύματα εργασίας» στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, το θέμα συζητήθηκε και ενημερώθηκαν αρχηγοί και υψηλόβαθμα στελέχη κομμάτων και άλλοι παράγοντες της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης:
“Μαύρα σύννεφα” στην Αν.Μεσόγειο, “καταιγίδα” στο Αιγαίο;

Οι Τούρκοι απειλούν με τον στόλο τους την Κύπρο!

“Χοντρό παζάρι” κάνει το Ισραήλ στην Κύπρο για το αέριο!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 7χρονου στο Ζεφύρι τον Οκτώβριο του 2023
Το παιδί που έπαιζε ανυποψίαστο στην αυλή δέχτηκε τους πυροβολισμούς, έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος αλλά «έσβησε» λίγο μετά στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Αστυνομία 3
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI 1
«Θες με δύο χέρια, θες με ένα, εγώ θα ξαναπαίξω κλαρίνο», λέει ο Άρης Μουγκοπέτρος - «Περίμενα μια συγγνώμη»
«Με το που κατεβαίνω κάτω, η πρώτη μου κουβέντα που του λέω, είναι ‘γιατί δεν μου είπες τι ήταν αυτό ρε’. Και αυτός έλεγε συνέχεια ‘τον σκότωσα, τον σκότωσα’»
Ο Άρης Μουγκοπέτρος 2