Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυριακές – Ανοιχτά καταστήματα: Κάθετα αντίθετη η ΓΣΕΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η ΓΣΕΕ με την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κάνοντας λόγο για χαριστική βολή στους εργαζόμενου στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο επί της ουσίας καταργεί την αργία της Κυριακής.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση, εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα και θεωρεί βέβαιο ότι θα επιφέρει περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

«Τα αποτελέσματα εξάλλου του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων».

Τέλος, η ΓΣΕΕ όπως αναφέρει, θα βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε