Ελλάδα

Κυριάκος Μαμιδάκης: Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του αφεντικού της Jet Oil που αυτοκτόνησε

Η είδησης της αυτοκτονίας του προέδρου της Jet Oil, Κυριάκου Μαμιδάκη, σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο, στον οποίο ο ίδιος δραστηριοποιούνταν δυναμικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μαμιδάκης αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι και δίπλα του βρέθηκε ένα όπλο.

Τον Κυριάκο Μαμιδάκη βρήκε νεκρό ο γαμπρός του, ο οποίος δεν τον έβρισκε στο τηλέφωνο, ανησύχησε και αποφάσισε να πάει να τον δει στο σπίτι του.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα

Το Νοέμβριο του 1968, μαζί με τα αδέρφια του, Γιώργο και Νίκο προχώρησαν στην ίδρυση της Jet Oil. Ο Κυριάκος Μαμιδάκης ήταν Πρόεδρος των εταιρειών του ομίλου Αφων Μαμιδάκη. Ο όμιλις αυτός περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων με ποικίλες δραστηριότητες, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στη διεθνή αγορά.

Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις αυτές είναι η Mamidoil Jetoil Α.Ε. που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με σκοπό την αποθήκευση και διανομή πετρελαιοειδών προϊόντων και της οποίας ο Κ. Μαμιδάκης ήταν πρόεδρος.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν δύο ημέρες, έγινε γνωστό πως η Jetoil κατέθεσε αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου και εκείνη (σ.σ. όπως η Μαρινόπουλος) να προστατευτεί από τους πιστωτές.

Πριν από αυτή την εξέλιξη, η Mamidoil Jetoil ήταν η μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική εταιρεία και ανάμεσα στις 4-5 μεγαλύτερες του κλάδου στην Ελλάδα, με ποσοστό αγοράς 8% περίπου ημερησίως.

Παράλληλα, η Mamidoil Jetoil δραστηριοποιούνταν έντονα στον Βαλκανικό χώρο στην εμπορία πετρελαιοειδών με τζίρους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και γενικότερα στο διεθνή χώρο γύρω από το ίδιο αντικείμενο.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης παράλληλα ήταν πρόεδρος και σε άλλες εταιρείες του Ομίλου, όπως είναι η ΕΡΜΗΣ Α.Ε. με αντικείμενο τις Τουριστικές και Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τρία ιδιόκτητα ξενοδοχεία στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπως είναι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ, εταιρεία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου και κρασιού, καθώς και διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες.

Ήταν ακόμη μέλος του ΣΕΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών στην Ελλάδα) του οποίου και είχε διατελέσει πρόεδρος στο παρελθόν, μέλος του ΣΕΒ, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ήταν μέλος του Δ.Σ. του Ελληνο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, καθώς και άλλων οργανισμών.

Με πληροφορίες από jetoil.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Έντονα φαινόμενα από την κακοκαιρία Byron κυρίως σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι – Σταδιακή βελτίωση
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 και τοπικά τους 19 και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.
καιρός
Αποκαλύψεις και ερωτήματα για Κουτσόλαμπρο λίγο πριν ανοίξει η κάλπη του 2ου γύρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Τον εγκαλούν ότι το 2016 υπηρέτησε ως μετακλητός επί υπουργίας Κατρούγκαλου όταν οι δικηγόροι της Αθήνας βρίσκονταν σε πολύμηνη αποχή από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό
Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η συνομιλία που είχε ο 48χρονος στα social media ήταν η παγίδα των δραστών που αυτοαποκαλούνται «τιμωροί παιδόφιλων»
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας