Ελλάδα

Κύθηρα: Σώοι οι 90 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος – Ανάμεσά τους ήταν και δυο «διακινητές»

Διασώθηκαν οι 90 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων 18 γυναίκες και 37 παιδιά, που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο εντοπίστηκε χθες (10.6.2023) το απόγευμα ΝΑ των Κυθήρων.

Το σκάφος με τους μετανάστες εντοπίστηκε στα Κύθηρα μετά από έκτακτη κλήση από κάποιο άτομο μεταξύ των επιβαινόντων του ιστιοφόρου στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112.

Οι διασωθέντες μετανάστες επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τα Κύθηρα στο λιμένα της Νεάπολης Βοΐων, τις βραδινές ώρες χθες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 35 άνδρες, 18 γυναίκες, 27 αγόρια, 10 κορίτσια – εθνικοτήτων Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ιράκ και Αιγύπτου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί.

Τα εν λόγω άτομα, φέρονται να ήταν «διακινητές μεταναστών και βρίσκονταν μεταξύ των 90 ανθρώπων του σκάφους.

Οι δυο άνθρωποι συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράβαση των νόμων περί μετανάστευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων: Τα μπλόκα, οι εκτροπές και οι ουρές χιλιομέτρων - Νέες εικόνες από drone
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία οδηγού που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από το Ηράκλειο Αττικής με προορισμό την Καβάλα και στις 16.30 το απόγευμα ήταν ακόμα πριν την Λαμία
Μπλόκα αγροτών: Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων – Οι εκτροπές και οι ουρές χιλιομέτρων
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
113