Ελλάδα

Λάθη και εγκληματικές παραλείψεις κόστισαν τη ζωή βρέφους 13 μηνών!

Τα χάλια του Ε.Σ.Υ αποτυπώνουν οι επιθεωρητές Υγείας στο πόρισμά τους, για τον θάνατο βρέφους 13 μηνών τον περασμένο Μάρτιο...

Ο μικρός Γιάννης από την Κοζάνη είχε παρουσιάσει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας έπειτα από εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας, αλλά δεν μπορούσε να του παρασχεθεί βοήθεια στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου η Παιδιατρική ήταν κλειστή ελλείψει γιατρού, ούτε σε αυτό της Πτολεμαΐδας, όπου ο μοναδικός παιδίατρος δεν εφημέρευε. Ετσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαγνώστηκε γαστρεντερίτιδα.

Το άτυχο παιδί παρουσίασε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, κι από εκεί την επόμενη μέρα στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας εντοπίζει τα λάθη πρωτίστως στο νοσοκομείο Βέροιας και δευτερευόντως στο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης. Διαπιστώνονται 13 λάθη και παραλείψεις του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας.

Μεταξύ αυτών καταλογίζεται πως δεν του χορηγήθηκε ορός και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς φλεβική γραμμή και αφυδατωμένο, ενώ δεν επιχειρήθηκε ούτε η προληπτική χορήγηση αντιβίωσης, έστω και την τελευταία στιγμή, όπως τονίζεται. Στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων καταλογίζεται η καθυστέρηση μεταφοράς του στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου με υποψία εξελισσόμενης σηπτικής καταπληξίας.

Το πόρισμα, που συνέταξε ο επιθεωρητής Υγείας Γ. Μαλακώζης, θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα έπειτα από μήνυση των γονέων του μωρού για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η δικηγόρος των γονέων , κ. Κατερίνα Γκουλιάρα, μιλώντας στο NewsIt.gr κάνει λόγω για σωρεία παραλείψεων από την πλευρά των επιθεωρητών υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κρίση των Ιμίων: Η αποκωδικοποίηση των επιχειρήσεων, το τακτικό πλεονέκτημα στο πεδίο και τα στρατηγικά λάθη
Η «διαφωνία χαρακτήρων» της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, οι κανόνες εμπλοκής που περίμενε ο Στόλος αλλά δεν πήρε ποτέ και τα διδάγματα του 1987 που λησμονήθηκαν
Η ομάδα των Τούρκων βατραχανθρώπων αποχωρεί από την δυτική Ίμια το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996
Έπεσαν σοβάδες σε τάξη δημοτικού σχολείου στο Γαλάτσι - Από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και δάσκαλοι
Το σοβαρό ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου - Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει πως το κτίριο είναι παλιό και δεν έχουν γίνει έργα συντήρησης
Σοβάδες