Ελλάδα

Λεωφορείο του ΟΑΣΑ μετατρέπεται σε κινητή μονάδα φροντίδας αστέγων

Μια εξαιρετικά καινοτόμο δράση για την ανακούφιση και τη φροντίδα των αστέγων της Αθήνας παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΣΑ Αναστάσιο Ταστάνη, τον πρόεδρο της ΜΚΟ Praksis Τζανέτο Αντύπα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος ΑΒΕΣ Χρήστο Χαρπαντίδη.

Ειδικότερα, η κ. Φωτίου ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας κινητής μονάδας φροντίδας αστέγων, τη “Φροντίδα εν κινήσει”. Όπως γνωστοποίησε, πρόκειται για τη μετατροπή ενός λεωφορείου του ΟΑΣΑ σε κινητή μονάδα υγιεινής, παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας και συμβουλευτικής, σε άστεγους της Αττικής. «Είναι μικρές κινήσεις ενθάρρυνσης, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η εν λόγω παρέμβαση εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Μάιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ετήσιο κόστος ανέρχεται στα 400.000 ευρώ, ενώ η χορηγία της Παπαστράτος ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.
Παράλληλα, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και πολλών εποπτευόμενων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του υπουργείου Εργασίας, για να δημιουργηθούν επιπλέον δομές.
Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και τις καταστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια. «Δεν μπορώ να μην συγχαρώ πρωτοβουλίες από την Κοινωνία των Πολιτών, όπως αυτήν που συζητάμε σήμερα, που έρχονται συμπληρωματικές στην ευθύνη του κράτους να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους πιο αδύναμους. Η Θεανώ Φωτίου έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα τον τελευταίο χρόνο. Ουσιαστικά, χωρίς πόρους, να έχει εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους αυτό το χέρι βοηθείας που τόσο πολύ χρειάζονται» τόνισε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μέλος του ISIS δήλωνε ο 32χρονος που επιτέθηκε σε ανήλικες στο Αιγάλεω - «Δέχτηκα εντολές για τις πυρκαγιές από άλλο μέλος, που μένει στο Παγκράτι»
«Δήλωνε κατά καιρούς 3, 4 διαφορετικές διευθύνσεις και δεν ίσχυε καμία από αυτές», σύμφωνα με το Mega - «Για κάθε εμπρησμό μου έδιναν 100 ευρώ» ομολόγησε στην Πυροσβεστική
Ο 32χρονος Παλαιστίνιος
19
Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τον πρώτο εμπρησμό του 32χρονου που επιτέθηκε στις ανήλικες στο Αιγάλεω
Ο 32χρονος είχε μπει στη χώρα μας από την Κω στις 12 Μαΐου του 2024, κατέθεσε αίτηση ασύλου καθώς ήταν πρόσφυγες πολέμου και αφού την ελαβε έφτασε στην Αθήνα , όπου δεν ειχε μόνιμη κατοικία και ο ίδιος δήλωνε άστεγος
Ο 32χρονος Παλαιστίνιος με συριακή υπηκοότητα που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ 5
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 3