Ελλάδα

Λίμνη Κάρλα: Κυνηγοί πυροβόλησαν και σκότωσαν φλαμίνγκο

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες - Για παράνομη δραστηριότητα κυνηγών κάνουν λόγο ειδικοί

Οργή προκαλεί η εικόνα που έρχεται από τη λίμνη Κάρλα, όπου κυνηγός φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε ένα φλαμίνγκο.

Η λίμνη Κάρλα είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας, όπου βρίσκουν καταφύγιο προστατευόμενα και μη είδη. Το περιστατικό με το νεκρό φλαμίνγκο σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες, και συγκεκριμένα την Τετάρτη (15.01.25), με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για παράνομη  κυνηγετική δραστηριότητα. 

Το φλαμίνγκο παραδόθηκε στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), ο οποίος και ξεκίνησε τη διαδικασία για τη σύνταξη ειδικής αναφοράς.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό, όπως σημείωσε στην ΕΡΤ, ο Δημήτρης Μιχαλάκης, Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών της Θεσσαλίας. 

«Το περιστατικό έχει επαναληφθεί» είπε για συμπληρώσει πως πρόκειται για κακή πρακτική από ασυνείδητους κυνηγούς. «Δυστυχώς, κάποιοι ασυνείδητοι κυνηγοί θεώρησαν πως έπρεπε να το κυνηγήσουν» ανέφερε, τονίζοντας, μάλιστα, πως το συγκεκριμένο προστατευόμενο πτηνό δεν αποτελεί καν θήραμα. 

 

Παράλληλα, σημείωσε πως στην περιοχή υπάρχει πλαίσιο προστασίας, «το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι μπορούν να λειτουργούν πέρα από το νόμο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά
23
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1