Ελλάδα

Λίμνη Πλαστήρα: Στο νοσοκομείο μαθητής μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε σχολική εκδρομή – Χειροπέδες σε 12 καθηγητές

Μετά την απολογία τους, οι καθηγητές αφέθηκαν ελεύθεροι - Ο μαθητής υποστήριξε πως αγόρασε μόνος του τα ποτά από σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους

Πέντε συνολικά μαθητές βρήκαν την ευκαιρία να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Λίμνη Πλαστήρα. Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως δεν είχαν μαζί τους γονείς τους (καθώς έμειναν πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα τους την Καρδίτσα), ήπιαν τόσο πολύ που ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα (12.05.2025) στο χωριό Νεοχώρι στη Λίμνη Πλαστήρα. Κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής, οι 5 μαθητές κατανάλωσαν αλκοόλ και συγκεκριμένα βότκα και σφηνάκια χωρίς όμως να γίνουν αντιληπτοί από τους καθηγητές τους.

Ο ένας από αυτούς, ένας 17χρονος μέθυσε τόσο πολύ που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καρδίτσας με έντονη δυσφορία και ζαλάδα.

Οι γιατροί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και αργά χθες το βράδυ πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Καταθέτοντας στους αστυνομικούς, παραδέχθηκε πως ο ίδιος αγόρασε τα ποτά από σούπερ μάρκετ της περιοχής χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς του, αναφέρει το ertnews.gr.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους 12 μαθητές που συνόδευσαν τους μαθητές στη σχολική εκδρομή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για «έκθεση και σωματική βλάβη από αμέλεια».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας, ο οποίος έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν οι 6 καθηγητές και 6 καθηγήτριες ελεύθεροι.

Οι δικαστικές αρχές Καρδίτσας θα μελετήσουν την δικογραφία, και είτε θα ασκήσουν ποινικές διώξεις στους καθηγητές ή θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 21χρονος με απείλησε ότι θα με μπλέξει στον φόνο, τρόμαξα» λέει ο ξάδερφος του μητροκτόνου στη Λάρισα
«Τα μάτια του γυάλιζαν και ήταν διάπλατα. Έπιασα τελικά την κουβέρτα με την θεία μου μέσα και από την ταραχή μου μου έπεφτε από τα χέρια» λέει ο ξάδερφος του 21χρονου
Ο 21χρονος μητροκτόνος στη Λάρισα 7