Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λίνα Μενδώνη για Μαριανίνα Κριεζή: Ταυτίστηκε με τη «Λιλιπούπολη», ανανέωσε το ελληνικό τραγούδι

Λίνα Μενδώνη για Μαριανίνα Κριεζή: Ταυτίστηκε με τη «Λιλιπούπολη», ανανέωσε το ελληνικό τραγούδι

«Σίγησε» η πένα της Μαριανίνας Κριεζή αφήνοντας «ορφανή» τη θρυλική Λιλιπούπολη και σκορπίζοντας θλίψη, όχι μόνο σε όσους την γνώρισαν, αλλά και σε όσους μεγάλωσαν με τα τραγούδια της. Η Λίνα Μενδώνη εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τους οικείους και τους φίλους της στιχουργού με μια ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με συλλυπητήριο μήνυμά μιλά για την στιχουργό Μαριανίνα Κριεζή που κατάφερε να ανανεώσει το ελληνικό τραγούδι με τους στίχους της.

Η υπουργός αναφέρει στο μήνυμά της: «Μέσα από την απλότητα των στίχων της, ο ποιητικός λόγος της Μαριανίνας Κριεζή ξεχείλιζε από ευαισθησία, προσωπικά βιώματα, ευρηματικότητα, χιούμορ. Στοιχεία που χαρακτήριζαν, επίσης, τα θεατρικά της κείμενα, τα βιβλία της, τη ραδιοφωνική της παρουσία.

Η ανεπιτήδευτη γραφή της ταυτίστηκε με τη σπουδαία “Λιλιπούπολη” του Γ’ Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνδεθεί στη συνέχεια, με την πρωτοποριακή, την ποπ, την έντεχνη, τη λαϊκή μουσική. Αναμφίβολα, το ελληνικό τραγούδι οφείλει σε εκείνη και στην αμεσότητα των στίχων της, ένα σημαντικό μέρος της ανανέωσής του τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ειλικρίνεια του συναισθήματός της θα μας λείψει, αλλά τα τραγούδια της θα συνεχίσουν να μας συγκινούν. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και στους πολλούς φίλους της».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την εξής δήλωση για το θάνατο της Μαριανίνας Κριεζή:

«Στιχουργός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ραδιοφωνική παραγωγός με τόσο διακριτό ύφος και χρώμα, έβαψε ανεξίτηλα τις αναμνήσεις μας συνδημιουργώντας το μαγικό σύμπαν της “Λιλιπούπολης”, όπως ανεξίτηλα θα μείνουν και τα τραγούδια της για τις επόμενες γενιές. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις