Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Live: Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα

Live: Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα
Φωτογραφία Eurokinissi

– Μια ιστορική επίσκεψη που παίρνει σάρκα και οστά
– Στις 14:54 προσγειώθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ
– Αβροφροσύνη, θερμά λόγια και συγκινητικές στιγμές στις επίσημες συναντήσεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα
– Χρέη… ξεναγού ανέλαβε η Μπέτυ Μπαζιάνα για την Καμίλα Πάρκερ στο Μουσείο Μπενάκη
– Όλα τα βλέμματα πλέον θα είναι στραμμένα στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο
– Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη στο newsit.gr

Με λιακάδα υποδέχτηκε σήμερα η Αθήνα τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και την Δούκισα της Κορνουάλης Καμίλα. Το πριγκιπικό ζεύγος έφτασε στην Αθήνα στις 14:54 και μετέβη στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου ο Πρίγκιπας Κάρολος κατέθεσε στεφάνι. Η επίσκεψη θεωρείται ιστορική, αφού σπάνια ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας επισκέπτεται την χώρα μας επίσημα. Ο Κάρολος, γνωστός για την αγάπη του στην Ελλάδα, μίλησε με θερμά λόγια για την χώρα μας και η επίσκεψη αυτή αναμένεται να “σπάσει” τον πάγο που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την βασιλική οικογένεια εδώ και δεκαετίες…

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και της Δούκισας της Κορνουάλης στην Αθήνα στο newsit.gr

Το πρόγραμμα της επίσκεψης για σήμερα Τετάρτη (09.05.2018)

– Σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου άφιξη στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 14:50 και στη συνέχεια μετάβαση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνου (15:20-15:30).

-Στις 15:35, θα γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του και θα παραμείνουν στο Προεδρικό Μέγαρο έως τις 16:10, οπότε αναμένεται και η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρίγκιπα της Ουαλίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

– Στις 16:45 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

– Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (20:30).

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρίγκιπα Καρόλου για την Πέμπτη (10.05.2018)

– Την Πέμπτη 10 Μαΐου είναι προγραμματισμένη για τις 10:10 συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εν συνεχεία στις 11:10 επίσκεψη στον Ναό της Παναγίας Καπνικαρέας στο κέντρο της Αθήνας.

– Στις 11:35, προβλέπεται επίσκεψη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου και κατάθεση στεφάνου από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, παρουσία πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.

– Εν συνεχεία είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στο Λιμάνι του Πειραιά, όπου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε: HMS «Echo» (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη) και HMC «Valiant» (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού), στην Τριήρη «Ολυμπιάς», όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος και στο Θωρηκτό «Αβέρωφ», όπου θα γίνει ξενάγηση και θα υπάρξει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

– Στις 15:00 θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο).

– Στις 15:45 ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται η παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις