Ελλάδα

Μαγνησία: Κρούσμα ευλογιάς σε μονάδα με 1500 πρόβατα στην Αγχίαλο

Η κατάσταση στην «γραμμή» Αγχίαλος-Αλμυρός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία καθώς η διάδοση της ευλογίας είναι ραγδαία

Σοβαρό πρόβλημα με την ευλογία των προβάτων αντιμετωπίζει η Μαγνησία με συνέπεια ολόκληρες μονάδες να ξεκληρίζονται.

Στην Αγχίαλο Μαγνησία εντοπίστηκε σήμερα ένα ακόμη κρούσμα ευλογιάς σε μονάδα με 1500 πρόβατα , που θα οδηγηθούν σε θανάτωση. Στην «κόκκινη ζώνη» Αγχιάλου -Αλμυρού αναμένονται και άλλα κρούσματα σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους.

Κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσία πήγε στην περιοχή που εντοπίστηκε η εστία μόλυνσης και διασποράς της ευλογιάς, προκειμένου να αποφασιστεί η θανάτωση των ζώων και να ελεγχθούν όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Παράλληλα προχωράει η κατεπείγουσα προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι της διασποράς της ευλογίας, με θανάτωση ζώων και εναπόθεσή τους σε ρέματα του Αλμυρού καθώς η ασυνείδητη αυτή πράξη τους δημιουργεί τεράστιες οικονομικές ζημιές καθώς δεν μπορεί να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου.

Η κατάσταση στην «γραμμή» Αγχίαλος-Αλμυρός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία καθώς η διάδοση του ιού της ευλογίας είναι ραγδαία και τα νεκρά ζώα αποτελούν εστία μόλυνσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη δίκη για τα Τέμπη ο πατέρας του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα – «Το παιδί μου ζει στο σκοτάδι, δίνει μάχη με φρικτούς πόνους»
Δημόσια για πρώτη φορά, μίλησε σήμερα (01.04.2026), κατά τη διάρκεια της δίκης για Τέμπη, ο πατέρας του Γεράσιμου του πολυτραυματία της τραγωδίας...
Ο πατέρας του Γεράσιμου. του πολυτραυματία και μοναδικού επιζώντα των Τεμπών
Youth Pass: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση – 150 ευρώ ψηφιακή κάρτα για νέους 18-19 ετών
Έως 15 Μαΐου 2026 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο vouchers.gov.gr ή στα ΚΕΠ για οικονομική ενίσχυση χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, προς ενίσχυση πολιτισμού, τουρισμού και μεταφορών
Photo of a smiling young couple travelling together by train