Ελλάδα

Μακρή: Δεν εξετάζονται πρόσθετα μέτρα στα σχολεία λόγω της τριδημίας

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος, διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, πρόσθετης λήψης μέτρων στα σχολεία λόγω της τριδημίας», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε η κ.Μακρή «η πανδημία έχει δημιουργήσει μια ανασφάλεια και αγωνία στους γονείς. Παγίως και σταθερά το Υπουργείο μας στα θέματα αυτά που αφορούν στην υγεία των παιδιών μας, συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή των ειδικών. Εάν λοιπόν το Υπουργείο Υγείας και η Επιτροπή υποδείξουν μέτρα, εμείς αντίστοιχα παίρνουμε τις αποφάσεις οι οποίες επιβάλλονται. Αυτό κάναμε κατά την πανδημία και το κάναμε με επιτυχία και με υγειονομική ασφάλεια.

Επέστρεψαν τα παιδιά στις σχολικές τάξεις. Το ίδιο γίνεται και τώρα. Πρέπει να ξέρουν οι γονείς και να το επαναλάβουμε άλλη μια φορά ότι ο αριθμός των απουσιών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που υπάρχει σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους. Ούτε υπάρχει κανένας λόγος, διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, πρόσθετης λήψης μέτρων.

Δεν το εξετάζουν οι ειδικοί, δεν το εξετάζουμε και εμείς. Τα μέτρα της καθημερινής καθαριότητος, της ατομικής καθαριότητας, του εξαερισμού, των αιθουσών είναι κτήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το παραλείπουν εφεξής. Η δική μας η φροντίδα ως υπουργείο είναι να είναι ασφαλής η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

«Θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών»

Σε ερώτηση για το αν δρομολογείται νέο σύστημα αξιολόγησης, ανέφερε μεταξύ άλλων:«Όχι. Το σύστημα είναι γνωστό, έχει ψηφιστεί, είναι πια νόμος του κράτους. Εφαρμόζεται η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και τώρα θα γίνει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Είναι κάτι που θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί. Και θέλω να πω πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών προσήλθε στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Συμμετείχε το ποσοστό που έφτασε το 98%.

Ομολογώ ότι ήταν μια πρώτη προσπάθεια και προσέγγιση αυτού του συστήματος της αξιολόγησης, η οποία θα βελτιωθεί με τον καιρό, αλλά οι ενστάσεις, οι αντιρρήσεις, οι φωνές, δεν οδήγησαν τους εκπαιδευτικούς στην αποχή, στην απόσυρση, στη μη συμμόρφωση και είναι νόμος του κράτους».

Στο γιατί θα πρέπει να συνεχίσουν να παραμένουν για δύο χρόνια στον τόπο του πρώτου διορισμού τους οι διορισθέντες, σημείωσε:«Για λόγους ισότητας με όλους τους υπαλλήλους που διορίζονται στο ελληνικό Δημόσιο. Για λόγους λοιπόν ισονομίας πρέπει και οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν δύο χρόνια. Αυτό δεν τους εμποδίζει όμως μετά γιατί πράγματι μας έχει τεθεί και εμάς.

Συναντήθηκα πριν από πολύ λίγες ημέρες με τους εκπροσώπους και των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων και τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ και μου το έθεσε. Το θέμα δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα. Μόλις γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι να διορισμένοι, έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε τόπους που είναι πιο κοντά στα οικογενειακά τους συμφέροντα».

«Προετοιμάζομαι για εκλογές πριν το Πάσχα»

Η Ζέττα Μακρή για το αν ως υποψήφια βουλευτής ετοιμάζεται για εκλογές πριν το Πάσχα ή μετά, επισήμανε:«Προετοιμάζομαι για εκλογές πριν το Πάσχα ώστε να είμαι έτοιμη αν γίνουν τότε, κι έτσι αν γίνουν μετά θα είμαι πιο προετοιμασμένη (…)Εκτιμώ ότι θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα που θα είναι σχεδόν μονόδρομος η δεύτερη αναμέτρηση να ισχυροποιήσει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και να της δώσει τη δυνατότητα της αυτοδύναμης διακυβέρνησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αφρικανικός καύσωνας από την Τετάρτη με 40αρια - Ποιες περιοχές θα «λιώσουν», η πρόγνωση Τσατραφύλλια
Μετά το δροσερό διάλειμμα, αναμένεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς σε πολλές πόλεις της χώρας, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας
«Ένα αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω τους» λέει συγγενής του αντιδημάρχου Κώστα Σταυρογιάννη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λαμία
«Έχουν ένα αγόρι και ένα κορίτσι είναι χάλια γιατί ο πατέρας τους χάθηκε και η μάνα τους βρίσκεται στο χειρουργείο σε σοβαρή κατάσταση» λέει στο newsit.gr συγγενής του ζευγαριού
Τροχαίο στη Λαμία με έναν νεκρό 2
Νεκρός σε τροχαίο στη Λαμία ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης - Σε κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του
Τραγικό παιχνίδι της μοίρας, στα πληρώματα της αστυνομίας που έσπευσαν επίσης στο σημείο, ήταν και ο αδερφός του αντιδημάρχου που εκτελούσε εκείνη την ώρα χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στην Τροχαία Λαμίας
Τροχαίο στη Λαμία με θύμα τον αντιδήμαρχο Κώστα Σταυρογιάννη