Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάριος Λαζανάς: Σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και πλοίο να γυρίσει πίσω λόγω Covid

Πολεμικό Ναυτικό

Με ένα… εθνικό παράδειγμα προσπάθησε ο Μάριος Λαζανάς να τονίσει την αναγκαιότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής των ειδικών αποκάλυψε και κάτι ακόμα: πως σε κλινικές Covid υπάρχουν ασθενείς που δεν παραδέχονται ότι νοσούν!

Ο Μάριος Λαζανάς τάχθηκε υπέρ του να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε εργαζόμενους στην εστίαση, στα ξενοδοχεία, τα σχολεία, την αστυνομία και το στρατό.

«Σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και το πλοίο να γυρίσει πίσω γιατί έχει επιδημία μες το πλοίο», είπε ο Μάριος Λαζανάς μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (08.09.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Εκτίμησε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα «προφανώς είναι δεδομένο» ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν και κάλεσε σε ευλαβική τήρηση των μέτρων προφύλαξης, όπως χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων τόσο από τους ανεμβολίαστους όσο και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

 

Πυρά σε γιατρούς

Ο Μάριος Λαζανάς επιτέθηκε σε γιατρούς που πείθουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν ή να πάρουν ακατάλληλα φάρμακα ή να μην διασωληνωθούν ενώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Παραδέχτηκε, όμως, ότι «δυστυχώς αυτά τα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται».

Ερωτηθείς αν ένας ασθενής μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος να μην διασωληνωθεί, ο Μάριος Λαζανάς εξήγησε πως το θέμα είναι πάρα πολύ σύνθετο. Εάν είναι σε βαριά κατάσταση ο ασθενής δεν είναι ψυχικά υγιής να αναλάβει την ευθύνη και να υπογράψει. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις μπορεί να φύγει αλλά με ειδικές συνθήκες και αφού ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ να τον μεταφέρει, γιατί είναι μολυσματικός.

Και τότε αποκάλυψε ότι «υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες Covid και αρνούνται ότι έχουν Covid».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις