Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στη Λάρυμνα Φθιώτιδας – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Σε γενική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της όλης Φθιώτιδας

Συναγερμός για φωτιά σήμανε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (3/7/2025) στη Λάρυμνα στο δρόμο για Νέο Κόκκινο στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα 19 πυροσβεστικά οχήματα με 65 πυροσβέστες, μαζί με 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ. Από αέρος δόθηκε εντολή σε τρία αεροσκάφη που έχουν έδρα τη Νέα Αγχίαλο και συνέδραμαν ουσιαστικά στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στις Ράχες, μαζί με τα PZL και ένα ελικόπτερο.

Συνεισφέρουν επίσης στο έργο της κατάσβεσης η Περιφέρεια με δύο υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου καθώς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λοκρών με μια υδροφόρα. Μία ακόμη υδροφόρα διέθεσε η ΠΕ Βοιωτίας.

Λόγω του συμβάντος μπαίνουν σε γενική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Φθιώτιδας, ενώ σε μερική επιφυλακή οι Υπηρεσίες των υπολοίπων 4 νομών της Περιφέρειας σύμφωνα με το LamiaReport.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θερμικός θόλος» με παγιδευμένη ζέστη προ των πυλών – Κίνδυνος για θερμοπληξία και αυξημένη θνησιμότητα, λέει ο Τσατραφύλλιας
Μέχρι την Τετάρτη (09.07.2025) θα κυριαρχήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά ως και 10 βαθμών με ενισχυμένους βοριάδες  και μπουρίνια κατά τόπους
Καύσωνας στην Αθήνα 8