Ελλάδα

Μειώσεις στα πρόστιμα για τα “φτωχά” αυθαίρετα προανήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου

Έκανε λόγο για μείωση των προστίμων σε περιοχές με χαμηλές αντικειμενικές αξίες και για χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και αύξηση των προστίμων όπου έχουν γίνει μεγάλες αυθαιρεσίες.

Σε περιοχές με ακριβότερες αντικειμενικές αξίες, στις οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι άνθρωποι έχουν αυθαιρετήσει, όχι επειδή υπήρχε κάποια ανάγκη, αλλά επειδή το επέλεξαν», τα πρόστιμα θα αυξηθούν. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να λάβει το ΙΚΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία ένα τμήμα των εισπράξεων από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Την Πέμπτη γίνεται συζήτηση, σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή και την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση και λειτουργία, σε ιδιώτες, των τεσσάρων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Ανω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για έργο με έντονη αναπτυξιακή διάσταση.

Είπε ακόμη ότι θα γίνει διάλογος με τους φορείς της Κερατέας, τονίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις, αλλά προειδοποίησε ότι οι υπάρχουσες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων φθάνουν σε επίπεδα κορεσμού.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου στήριξε πλήρως τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου στο ζήτημα της συμφωνίας με τη Φινλανδία.

«Δεν ήταν λάθος η διαπραγμάτευση με τη Φινλανδία. Η απόφαση της 21ης Ιουλίου ήταν σταθμός για την Ελλάδα, αλλά το θέμα πρέπει να διευθετηθεί. Η διμερής συμφωνία τελεί υπό την έγκριση όλων των υπολοίπων μελών. Για το καλό της Ευρώπης και της Ελλάδας, η συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει», παρατήρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα βόμβα στα αυθαίρετα – Το ΙΚΑ θα διεκδικήσει εισφορές

Κρυφά χαράτσια στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα – Ελλάδα

“Νομιμοποιούνται” και τα αυθαίρετα μετά τον Ιούλιο του 2009;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύμπλεγμα καταιγίδων και κεραυνοί «σφυροκοπούν» τον Θερμαϊκό - «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για 7 περιοχές
Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κιλκίς και των παράκτιων περιοχών της Θεσσαλίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως νωρίς το απόγευμα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Φάλαινες φυσητήρες εμφανίστηκαν στην Ικαρία: Δείτε τη μοναδική φωτογραφία από τις βουτιές τους
Οι φυσητήρες μπορεί να φτάσουν τα 18 μέτρα και τους 50 τόνους σε βάρος - Το υποβρύχιο φαράγγι στηρίζει μία από τις σημαντικότερες -για τη βιοποικιλότητα- περιοχές της Μεσογείου και πολλά σπουδαία είδη
Φάλαινες 1
Θρίλερ με πλοίο «φάντασμα» στον Αστακό: Αναφορές πως μετέφερε στρατιωτικό υλικό για χάρη του Χαλίφα Χαφτάρ
Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρει πως την υπόθεση χειρίστηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας εν γνώσει του Μαξίμου - Δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι μετέφεραν τα κοντέινερ του πλοίου
Χαλιφά Χαφτάρ
Υποθερμία η πιθανότερη αιτία θανάτου του Βασίλη Καλογήρου - Ο εισαγγελέας απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του άτυχου Βασίλη - σύμφωνα με τον δικηγόρο τους - κάνει λόγο «για αρπαγή» του 39χρονου «στη Λάρισα και τη δολοφονία του στη συνέχεια»
Ο Βασίλης Καλογήρου 16
Μελτέμια και δροσιά μέχρι τις 15 Αυγούστου και μετά παρατεταμένη ζέστη - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει το δεύτερο μισό του Αυγούστου, αν και ακόμα είναι νωρίς για να προσδιοριστεί αν η άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει χαρακτηριστικά καύσωνα
παραλια