Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μενδώνη: Προσβλητική για τα Γλυπτά του Παρθενώνα η κατάσταση στο Βρετανικό Μουσείο

Μενδώνη: Προσβλητική για τα Γλυπτά του Παρθενώνα η κατάσταση στο Βρετανικό Μουσείο

Άστραψε και βρόντηξε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφορικά με τις εικόνες που είδαν την Τρίτη το φως της δημοσιότητας από την τραγική κατάσταση που παρουσιάζει το Βρετανικό Μουσείο στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα», δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη.

Όπως αποκάλυψε το Cretapost.gr οι εικόνες που τράβηξαν οι επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου ήταν αποκαρδιωτικές. Μούχλα και δυσοσμία στην αίθουσα με τα “γλυπτά του Παρθενώνα”, αντίκρισαν Έλληνες επισκέπτες του μουσείου που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι: “υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί”.

Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς “η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο”.

Και ενώ οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν…. η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί επισκέπτες του μουσείου είναι αυτή!

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις