Ελλάδα

Μένει ο Καραμανλής μέχρι τέλη Νοεμβρίου;

Στα τέλη Νοεμβρίου φαίνεται πως θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής δείχνει να έχει αλλάξει στάση και να αποδέχεται την πρόταση να παραμείνει μέχρι τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης.


Οι δύο διεκδικητές της προεδρίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς, είχαν ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση εδώ και μέρες. Χθες, και η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα ότι στην εκλογή θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη του κόμματος, αφού ξεκαθαριστούν τα μητρώα.

Όπως γράφει το «ΒΗΜΑ» με τη διαδικασία συμφώνησε και ο κ. Καραμανλής, αποδεχόμενος την πρόταση του Δημ.Σιούφα να παραμείνει στη θέση του ως τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε θα αναδειχθεί ο διάδοχός του, και έτσι να μην χρειαστεί να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος.


Δεδομένων των εξελίξεων, η Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί τη μετατροπή του εκτάκτου συνεδρίου σε τακτικό, ώστε να εγκριθεί η αλλαγή της διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού και του τρόπου με τον οποίο θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη του κόμματος.


Εκτός απροόπτου δικαίωμα ψήφου θα αποκτήσουν όσοι εγγραφούν μέλη ως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τα παλαιότερα μητρώα των κομματικών οργανώσεων θα διαγραφούν.

Οι τρεις από τους τέσσερις «μνηστήρες» για την προεδρία της ΝΔ έχουν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα τους.
Σύντομα, αν όχι και σήμερα, αναμένεται και η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά.

 


  Ο Δ.Αβραμόπουλος, ανακοινώνοντας το βράδυ της Τρίτης την υποψηφιότητά του, επανέλαβε τη θέση του για εκλογή προέδρου από τη βάση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για μία «παράταξη αξιών και όχι μηχανισμών» και υπογράμμισε την ανάγκη διαλόγου για την πολιτική ταυτότητα, την ιδεολογία και τις αξίες της ΝΔ.


Η κα Μπακογιάννη δήλωσε, ότι  εφόσον ο Κώστας Καραμανλής αποφασίσει να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ και να εγγυηθεί την αλλαγή της διαδικασίας του καταστατικού και το αδιάβλητο της ψηφοφορίας από τη βάση, τότε η ίδια δεν θα διαφωνήσει καθόλου με την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή πρόεδρου.


Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του έως την Πέμπτη, θεωρεί ότι η μόνη καθαρή λύση είναι η καθολική ψηφοφορία, ακόμα και από τα μέλη του κόμματος που θα εγγραφούν την ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας.


Την επόμενη Δευτέρα θα συνέλθει για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για την εκλογή του γραμματέα της ΚΟ και των αναπληρωτών του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Ιωάννα Τούνη απαντά για τη σύλληψή της με δάκρυα στα μάτια: «Διασύρθηκα για 9 χρόνια και οδηγήθηκα στο τμήμα επειδή μίλησα»
Με ένα επτάλεπτο βίντεο στο Instagram, περιέγραψε τη νέα περιπέτεια που βίωσε λίγα 24ωρα μετά την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων για το revenge porn βίντεό της
Ιωάννα τούνη
Δίκη για τα Τέμπη: Στις 27 Απριλίου η επόμενη συνεδρίαση – Καταγγελίες για αλλοίωση στοιχείων και φόβοι για καθυστερήσεις
Το Ελληνικό Δημόσιο στέκεται απέναντι στους 36 κατηγορούμενους - Υπό δρακόντεια μέτρα και αναφορές για νέα αποκαλυπτικά στοιχεία συνεχίστηκε η διαδικασία
Δίκη για Τέμπη
Πλακιάς για τα βίντεο στα Τέμπη: «Αφού πάει κουβά το αφήγημα του φορτίου, λένε πόσο κρίσιμα είναι για το μπάζωμα»
«Δεν βρήκαν φορτίο ούτε εύφλεκτο υλικό, βρήκαν υλικό που συσχετίζεται με την διαμόρφωση του χώρου τις πρώτες ώρες μετά την σύγκρουση» λέει ο Νίκος Πλακιάς
Νίκος Πλακιάς 22