Ελλάδα

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι... εδώ! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εγγραφές.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο (www.metaforikoisodynamo.gr) έχουν τη δυνατότητα από σήμερα Δευτέρα, 27/8/2018, να εγγράφονται οι επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά, που εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου.

Τα… πώς και τα γιατί για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Η φιλοσοφία του μεταφορικού ισοδύναμου (ΜΙ) για τις επιχειρήσεις στα νησιά είναι να απολαμβάνουν τιμές, μέσω της επιδότησης του κόστους μεταφοράς, ίσες με τις επιχειρήσεις στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

Η έναρξη εγγραφής των νησιωτικών επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΜΙ, ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους, από και προς τα νησιά, στοιχείο που μέχρι στιγμής τις καθιστούσε μη ανταγωνιστικές.

Οι επιχειρήσεις, αφού συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στην φόρμα του ΜΙ, αποκτούν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, ο οποίος τις καθιστά δικαιούχες του μέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταφορικές δαπάνες για τις επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής, είναι επιλέξιμες από 1/7/2018. Εντός Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να εισαγάγουν στην πλατφόρμα, τα σχετικά παραστατικά του τριμήνου Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, ώστε να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο ποσό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κλέψει στα Γλυκά Νερά
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απάτη, αφού είχε πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης, με αποτέλεσμα να κάνει ότι τον πιστεύει αλλά στην πραγματικότητα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία
Γλυκά Νερά
5
Νεαρός έβαλε το πίτμπουλ του να επιτεθεί σε 30χρονο για να τον ληστέψει στην Ομόνοια - «Με έριξε κάτω και το σκυλί με δάγκωνε»
Ο δράστης όταν εντόπισε τον 30χρονο ξεκίνησε να τον γρονθκοπεί, ενώ την ώρα που το θύμα ζήτησε βοήθεια εκείνος έδωσε εντολή στο σκυλί να επιτεθεί
Σκύλος
10