Ελλάδα

Μετακινήσεις στα νησιά – Διευκρινίσεις για την άρση της απαγόρευσης 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την άρση των μετακινήσεων από και προς τα νησιά. Διευκρινίσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για την άρση των μετακινήσεων από και προς την νησιωτική χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που θα αφορούν στις μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις.

Μεταξύ αυτών, θα περιλαμβάνονται, όπως προανήγγειλε, μειωμένη επιβίβαση ταξιδιωτών κατά 50%, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

«Καταφέραμε και περιορίσαμε τα κρούσματα στα νησιά. Για να προστατέψουμε την υγεία των νησιωτών. Επίσης διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας» σχολίασε σχετικά με μέτρα που ελήφθησαν στην προηγούμενη φάση.

Επιπλέον, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα στηρίξει την ακτοπλοϊα με 15 εκατομμύρια ευρώ «καθώς είναι εθνική προσφορά που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Διασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας» είπε, προαναγγέλλοντας μάλιστα και αίτημα στην ΕΕ για αποζημίωση της ακτοπλοϊας από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό