Ελλάδα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αντιδράσεις για το λογότυπο – Απίστευτα σχόλια στα social media

Δεν φαίνεται να άρεσε το λογότυπο του μετρό Θεσσαλονίκης που παρουσιάστηκε σήμερα (13.11.2024) με τα social media να παίρνουν φωτιά.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν σκωπτικά το λογότυπο του μετρό της Θεσσαλονίκης και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.

Να σημειωθεί ότι το λογότυπο είναι ένα πεζό «μ» μέσα σε ένα κύκλο που θυμίζει τα τούνελ του μετρό. Το πεζό γράμμα «μ» το έχουν πάρει από την εποχή του Βυζαντίου έρχεται να αποτυπώσει την ιστορία της Θεσσαλονίκης και να δέσει στην σημερινή εποχή μέσα από ένα σύγχρονο μέσο μαζικής μεταφοράς όπως είναι το μετρό.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι το πεζόγραμμα «μ» επιλέχθηκε ώστε να παραπέμπει άμεσα στο μετρό, αλλά ταυτόχρονα να διαφέρει από το «Μ» κεφαλαίο. «Είναι το “μ” απλοποιημένο από το βυζαντινό “μ” ώστε συνδυάζει την αυθεντικότητα, την καθαρότητα και την αναγνωρισιμότητα σε ένα σύγχρονο σύστημα μεταφορών, ώστε να είναι ευανάγνωστο σε κάθε του χρήση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το λογότυπο αποκαλύφθηκε κατά την σημερινή παρουσίαση της εταιρικής ταυτότητας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δείτε μερικά από τα σχόλια που ανέβηκαν στο X:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το λογότυπο εμπνεύστηκε και δημιούργησε η Χρυσούλα Κρουστένη, προϊσταμένη του αρχιτεκτονικού τμήματος της «Ελληνικό Μέτρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 160 οδηγοί θετικοί σε αλκοτέστ – Σε σχεδόν 8.000 ελέγχους προχώρησε η ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο
Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λεωφόρου Ποσειδώνος, Λεωφόρου Βουλιαγμένης και βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Αλκοτέστ
7
Όλη η δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που αποτελούνταν από οπαδούς μεγάλης ομάδας – 12 συλλήψεις μέχρι στιγμής
Τα μέλη κατηγορούνται για οργανωμένες επιθέσεις με στόχο οπαδούς άλλων ομάδων αλλά και αστυνομικούς, με χαρακτηριστική περίπτωση τη διαδήλωση για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Αστυνομία 7