Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Τι υποστηρίζουν Νίκος Κουρής και Μαργαρίτα Θεοδωράκη μετά το άνοιγμα της διαθήκης

Η διαθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης ανοίχθηκε όπως η αντιδικία ανάμεσα στο Νίκο Κουρή και τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη φαίνεται πως συνεχίζεται.

Στην εκπομπή T-Live της Τατιάνας Στεφανίδου εμφανίστηκαν τόσο ο δικηγόρος της κόρης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη όσο και ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή και αμφότεροι παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους.

«Στις διαθήκες δεν αφήνεται κανέναν περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Στον κύριο Κουρή αφήνει την απρόσκοπτη λειτουργία του ραδιοφώνου Μίκης Θεοδωράκης και τον ευχαριστεί για το δώρο που του κάνει μιας και ο σταθμός έχει παγκόσμια εμβέλεια και διαδίδει το έργο του. Αντίστοιχα όμως κάνει μνεία και για άλλες πέντε πλατφόρμες και στην ίδια κατηγορία πολλούς ανθρώπους που τον έχουν ευεργετήσει…. Αναφέρεται σαφώς στα δυο παιδιά και πέντε του εγγόνια με λεπτομέρειες…» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή ο οποίος είπε: «Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά… Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά ως Νίκο Κουρή, μια φορά λέει «Νίκο Θεοδωράκη όπως υπογράφει» πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα Νίκος Κουρής – λέει «Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)». Για μας αυτό σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Νίκο Θεοδωράκη, ως γιο του.

Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε ως φίλο ή συνεργάτη του…. Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα για να γίνει τεστ DNA».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου
«Κάθε φορά που ακούμε σειρήνες μπαίνουμε στα καταφύγια, δεν έχουμε κοιμηθεί», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν αποκλειστεί στο Ισραήλ
Οι Έλληνες καλλιτέχνες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία και προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Αλέκος Ζαζόπουλος