Ελλάδα

Μίνα Γκάγκα: Οι ανεμβολίαστοι κολλάνε από 13 έως 20 φορές περισσότερο

«Καμπανάκι» κρούει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, για τη μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς όπως είπε πλέον η πανδημία πλήττει κυρίως τον ανεμβολίαστο πληθυσμό. 

Επανέλαβε τη σημασία της τήρησης των μέτρων και του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα κρούσματα είναι έως και τριπλάσια από πέρυσι, όμως οι νοσηλευόμενοι είναι λιγότεροι. Αυτό δείχνει τη μεγάλη δυνατότητα του εμβολιασμού να προλάβει: Κατά πλειονότητα όσοι εμβολιασμένοι προσβάλλονται από τον ιό, δεν έχουν συμπτώματα και δεν εκδηλώνουν βαριά νόσο» σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους.

Η κ. Γκαγκά αναφέρθηκε και στο λεκτικό ατόπημα που υπέπεσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega και το οποίο έγινε αντικείμενο παρερμηνείας, λέγοντας πως: «Υπήρξε μια παραδρομή του λόγου. Σε μία φράση αντί να χρησιμοποιήσω τη λέξη ανεμβολίαστοι, είπα εμβολιασμοί. Και αμέσως μετά ανέφερα ότι οι ανεμβολίαστοι κολλάνε από 13 έως 20 φορές περισσότερο, σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους».

«Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως να φοράμε τη μάσκα, να προσέχουμε τις επαφές μας, να κάνουμε τεστ όπου και όταν χρειάζεται. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την πρώτη δόση και όσοι έχουν εμβολιαστεί πριν 6 μήνες να κάνουν την τρίτη δόση» σημείωσε.

Σχετικά με τις αντοχές του συστήματος Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός ανάφερε: «Ενισχύουμε το σύστημα και τους ανθρώπους του οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια εργάζονται αδιάκοπα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις τις οποίες προσθέτουμε στο σύστημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν είχε όπλο και δεν ήταν εκείνος που προκάλεσε το συμβάν» λέει ο δικηγόρος του Βούλγαρου βαρυποινίτη για τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Λαμίας, «στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν παρών ο Αλκέτ Ρετζάι
Φυλακές Δομοκού 9
Ο Χρήστος Μαυρίκης πυροβόλησε με καραμπίνα και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στα Σπάτα – Διαπραγματευτής στο σημείο
Έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι για υπόθεση δωροδοκίας Αρεοπαγίτη δικαστή - Είναι ευρύτερα γνωστός για την καταδίκη του στην πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ την περίοδο του 1989
Χρήστος Μαυρίκης
19