Ελλάδα

Μηνύσεις σε 17 σχολικά κυλικεία της Αττικής

Οι μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν στον εισαγγελέα από την Περιφέρεια Αττικής, επειδή διέθεταν μη επιτρεπόμενα είδη και δεν είχαν αναρτημένους τιμοκαταλόγους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας, συνεργεία της οποίας πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους σε σχολικά συγκροτήματα και κυλικεία, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, είχαν ελεγχθεί συνολικά 1.440 σχολικές μονάδες και 1.018 κυλικεία, που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα σχολικά συγκροτήματα.

Σκοπός των ελέγχων είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα κυλικεία των σχολείων, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων, τα οποία καταναλώνουν οι μαθητές.

Από τα 1.018 κυλικεία, που ελέγχθηκαν, σε 40% από αυτά έγιναν συστάσεις, οι οποίες αφορούσαν την πώληση μη επιτρεπομένων ειδών, ελλείψεις και ύπαρξη φθαρμένου εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, χρήση ακατάλληλου ή βρώμικου ρουχισμού από τους εργαζομένους στα κυλικεία, ελλείψεις σε βιβλιάρια υγείας, βιβλία υγειονομικού ελέγχου και εκκρεμότητες με την άδεια λειτουργίας. Για 17 περιπτώσεις κατατέθηκαν μηνυτήριες αναφορές, επειδή διέθεταν μη επιτρεπόμενα είδη και δεν είχαν αναρτημένους τιμοκαταλόγους.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα θέματα Δημόσιας Υγείας και προστασίας των καταναλωτών και πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για τους μικρούς καταναλωτές, τους μαθητές των σχολείων. Οι επαγγελματίες πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν παίζουμε με την υγεία των παιδιών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και θα επιβάλουμε όσα ορίζει ο νόμος σε κάθε περίπτωση».

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής στη Γλυφάδα – Ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και κάδους, εγκλωβισμένοι επιβάτες σε λεωφορεία
Σοκ προκαλούν βίντεο και φωτογραφίες με οχήματα που «φεύγουν» λόγω της ορμής του νερού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτοκίνητα και λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί για πολλή ώρα
Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής στη Γλυφάδα  – Ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και κάδους, εγκλωβισμένοι επιβάτες σε λεωφορεία
Χανιά: «Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη» λέει ο πατέρας του 22χρονου για την καταδίκη του οδηγού της Porsche – Δικογραφία για 3 αστυνομικούς
Η πληγή από την απώλεια του γιου του δεν επουλώνεται, όμως η απόφαση του δικαστηρίου, έδωσε στους γονείς του αδικοχαμένου Παναγιώτη, τη μικρή παρηγοριά της απονομής δικαιοσύνης
Ο πατέρας του 22χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο από τον οδηγό της Porsche στα Χανιά, Αντώνης Καρατζής