Ελλάδα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ο επικήδειος που ράγισε καρδιές

Οδύνη. Πόνος. Οργή. Θλίψη. Η Μαρινέττα Γούναρη, αδελφική φίλη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ανέλαβε το βαρύ φορτίο να τον αποχαιρετίσει. Ο επικήδειος που εκφώνησε ράγισε καρδιές.

Κανείς απ’ όσους τον γνώριζαν και πολύ περισσότερο η οικογένειά του, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν ζει πια. Πως τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του.

Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης ήταν εκεί για το ύστατο χαίρε.

Ράγισαν καρδιές

Ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Ελληνικό ήταν γεμάτος από νωρίς. Η σύζυγός του Βίκυ είχε στήριγμα τα παιδιά της, τον Νώντα και την Ίριδα. Συντετριμμένα και τα αδέρφια του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του.

Η Μαρινέττα Γούναρη σήκωσε το βάρος να μιλήσει στην κηδεία του αδελφικού της φίλου. Τα λόγια της σπαρακτικά. Η φωνή της “σπασμένη” από την οδύνη. Του υποσχέθηκε πως δεν θα αφήσει κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους του.

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο. Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους σου», είπε με τη φωνή της να “τρέμει” από τη θλίψη και την οδύνη.

Από τα λόγια της δεν έλειψε ο πολυαγαπημένος γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο 23χρονος Νώντας είχε μόλις πάρει το πτυχίο του και ετοιμαζόταν να ορκιστεί δικηγόρος.

«Δεν πρόλαβες να έρθει το γραφείο ο γιος σου, ο Νώντας, το παλικάρι μας. Αυτό ήθελες αλλά δεν πρόλαβες», είπε η Μαρινέττα Γούναρη.

«Σας ζήλεψε ο Χάρος»

«Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου», συνέχισε.

«Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι». Είχε αρχίζει να «λυγίζει» από τον πόνο.

Περισσότερο όταν μίλησε για την οικογένεια του αδελφικού της φίλου. «Εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».

Η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Φωτογραφία Eurokinissi
Η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Φωτογραφία Eurokinissi

Κάπου εκεί, κατέρρευσε. Δεν άντεξε άλλο. «Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», ήταν τα λόγια της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη δράση οπαδών μεγάλης ομάδας – Σωρεία κακουργηματικών πράξεων για τους 13 συλληφθέντες
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια ανηλίκων, καθώς ένας εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικος, και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους
Κατασχεθέντα αντικείμενα από τη δράση των οπαδών
Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες που αποκλείστηκαν στο Ισραήλ - «Πέρασαν πύραυλοι από πάνω μας, είμαστε σε τέσσερα λεωφορεία περίπου 400 Έλληνες»
«Μας έβαλαν σε πούλμαν, δεν ξέρουμε τον προορισμό, στόχος είναι να φτάσουμε στα σύνορα. Μας περιμένουν αεροπορικά αεροσκάφη και boeing», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από τη Μέση Ανατολή
Μανώλης Καραντίνης
1
Ξέσπασε ο Μανιαδάκης στη δίκη για τη Novartis: «Υπήρξε βιομηχανία καταγγελιών εναντίον μου, με διαδοχικές έρευνες – Η καριέρα μου δεν αποκαταστάθηκε ποτέ»
«Μου είπαν ότι θέλουν να καταδικάσουν τη Novartis. Ο Σαράκης μου το είπε και ότι αν καταδικάσουμε την εταιρία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία»
Δικαστήριο
Πάνω από 160 οδηγοί θετικοί σε αλκοτέστ – Σε σχεδόν 8.000 ελέγχους προχώρησε η ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο
Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λεωφόρου Ποσειδώνος, Λεωφόρου Βουλιαγμένης και βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Αλκοτέστ
10
Όλη η δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που αποτελούνταν από οπαδούς μεγάλης ομάδας – 12 συλλήψεις μέχρι στιγμής
Τα μέλη κατηγορούνται για οργανωμένες επιθέσεις με στόχο οπαδούς άλλων ομάδων αλλά και αστυνομικούς, με χαρακτηριστική περίπτωση τη διαδήλωση για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Αστυνομία
9