Ελλάδα

Μνημόνιο: Κρύβει άλλα δυο σκληρά πακέτα μέτρων – Τεκμήρια – φωτιά! – Μαχαίρι στο επίδομα θέρμανσης – Σκληρή φορολογία και στα εισοδήματα από ενοίκια

- Παγίδα τεκμηρίων ακόμα και για όσους δηλώνουν ελάχιστα εισοδήματα από τόκους και ενοίκια
- Πως θα μειωθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ
- Καταργούνται όλες οι εξαιρέσεις και οι φοροαπαλλαγές για πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων!

Το νέο Μνημόνιο που αναμένεται να ψηφιστεί απόψε από την Βουλή δεν περιλαμβάνει μόνο τα σκληρά μετρα που φαίνονται αλλά και μετρα που θα επιβληθούν σε δυο δόσεις, τον Οκτώβριο του 2015 και το Μάρτιο του 2016 και θα γονατίσουν εκατομμύρια νοικοκυριά.

Με το νέο Μνημόνιο, αναμορφώνονται ριζικά τα τεκμήρια διαβίωσης έτσι ώστε να μπει ζεστό χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Μεταξύ των μέτρων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο είναι:

Η επαναφορά της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ στα τεκμαρτά εισοδήματα ακόμα και σε περιπτώσεις φορολογουμένων με πενιχρά εισοδήματα προερχόμενα μόνο από τόκους ή και το πιο σύνηθες από χαμηλά ποσά ενοικίων ή και από αμοιβές για περιστασιακή απασχόληση.

Οι παραπάνω θα πιάνονται στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης και θα υπερφορολογούνται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου αυξημένη στο 75% και μετά στο 100%, δηλαδή θα αντιμετωπίζονται ως μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στο δεύτερο κύμα φορολόγησης θα περιλαμβάνονται επίσης:

• Η αναμόρφωση και ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις κλίμακες εισοδημάτων των φυσικών πρόσωπων. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στην αυτοτελή κλίμακα υπολογισμού της συγκεκριμένης εισφοράς.
• Καταργούνται οι εξαιρέσεις και απαλλαγές από την φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
• Αυξάνεται σταδιακά ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017
• Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τα εισοδήματα από τα ενοίκια. Ο χαμηλός συντελεστής για εισοδήματα από ακίνητα έως 12.000 ευρω θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός για εισοδήματα από ακίνητα πάνω από 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 33% στο 35%
• Περικόπτεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Στόχος είναι να μειωθούν στο μισό οι δαπάνες για τις επιδοτήσεις
• Επανεξετάζονται οι διατάξεις για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές
• Αυξάνονται οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 26 λεπτά
2
Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας - «Είμαστε ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι»
Οι μαρτυρίες των Ελλήνων για τα όσα βίωσαν στο Ισραήλ - Αναγκάστηκαν να περάσουν τα σύνορα και να διασχίσουν την Αίγυπτο από όπου τους παρέλαβαν τα αεροσκάφη
Πούλμαν
6