Ελλάδα

Μπακογιάννης: Αυτά είναι τα έργα που έγιναν και που θα γίνουν στην Αθήνα

Τα έργα που έγιναν στην Αθήνα, αυτά που θα βελτιωθούν όπως ο Μεγάλος Περίπατος αλλά και τα τεχνικά έργα που θα γίνουν περιγράφει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή τον πρώτο χρόνο της δημοτικής αρχής. 

«Τα έργα σε μία πόλη, αποκτούν αξία όταν κάνουν λειτουργική τη ζωή σε αυτήν. Όταν αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν είναι μόνο τα έργα που ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν, είναι αυτά που έχουμε μπροστά μας για την Αθήνα που χτίζουμε όλοι μαζί. Η πόλη αλλάζει πολύ, λίγο λίγο», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων.  

Click4More «Δεν βγήκε» ο Μεγάλος Περίπατος – Το 2021 η τελική μορφή της Πανεπιστημίου

Τα έργα που δημοπρατούνται είναι ύψους 192 εκ. ευρώ για τη δημιουργία υποδομών και για την αποκατάσταση των υφιστάμενων.

Οι προπαρασκευαστικές δράσεις του Μεγάλου Περίπατου μας εισήγαγαν στην πρώτη φάση ενός έργου ανάπλασης που αλλάζει, με πρότυπο τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ζούμε το Ιστορικό Κέντρο.

Η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους πολίτες, φέρνοντας και πάλι στο φως έναν εμβληματικό αθηναϊκό κόμβο. 

Ο Μεγάλος Περίπατος απελευθερώνει 50.000 τ.μ. δημόσιου χώρου και βάζει τα θεμέλια για μια νέα αστική πραγματικότητα δημιουργώντας τον πιο όμορφο περίπατο της Ευρώπης, μήκους 6,8 χλμ.

Προχωράμε άμεσα στην εφαρμογή έργου για την κτιριακή αναβάθμιση Σχολείων και κτιρίων του Δήμου και στις 7 κοινότητες, ύψους 33 εκ. ευρώ.

ergaathina

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στα Βορίζια: Οι αρχές ψάχνουν και δεύτερο άτομο που βρισκόταν μαζί με τον 43χρονο την ώρα που πυροβολούσε
Το βίντεο ντοκουμέντο που είναι στα χέρια της ΕΛΑΣ, δείχνει τον 43χρονο άντρα να κρατάει το καλάσνικοφ και να πυροβολεί κατά ριπάς προς το σημείο της συμπλοκής
Όπλα στα Βορίζια
Βίντεο με τον 43χρονο να πυροβολεί την ώρα του μακελειού στα Βορίζια στα χέρια της ΕΛΑΣ - Τη Δευτέρα απολογούνται τα τρία αδέρφια
Ο γαμπρός του 39χρονου Φανούρη Καργάκη συνελήφθη από τις αρχές, αφού έπειτα από μαρτυρίες που τον «έκαψαν», η ΕΛΑΣ εντόπισε σε κτήμα ιδιοκτησίας του, όπλα και φυσίγγια
Βορίζια
5