Ελλάδα

“Μπλόκο” στις ανατιμήσεις των αλεύρων με ασφαλιστικά μέτρα;

Ακόμη και με ασφαλιστικά μέτρα φαίνεται πως θα μπλοκάρει τις ανατιμήσεις στα σιτηρά και άλευρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη εναρμονισμένων αυξήσεων στις τιμές των αλεύρων προκύπτουν από την έφοδο ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των δύο συνδέσμων αλευροβιομηχάνων, σε μεγάλες αλευροβιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα αλλά σε μονάδες άρτου.
 
Η Επιτροπή μελετά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει με ασφαλιστικά μέτρα τις ανατιμήσεις στα άλευρα.
 
Αν και ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα ευρήματα κατά την διάρκεια των ελέγχων, η πρώτη εντύπωση που φαίνεται να διαμορφώνεται είναι πως η προτροπή για αυξήσεις έχει μετουσιωθεί σε πράξη.
 
Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής ασφαλιστικών μέτρων.
 
Σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 7 του νόμου 703?1977 περί ανταγωνισμού , η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να λαμβάνει ασφαλιστικά μέτρα όταν πιθανολογείται παράβαση του νόμου περί ανταγωνισμού και συντρέχει επείγουσα περίπτωση για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον.
 
 

Διαβάστε επίσης:

Στην αντεπίθεση οι καταναλωτές για τις επερχόμενες αυξήσεις στα άλευρα

Επιτέλους: η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους αλευροβιομήχανους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η νόσος Πάρκινσον «χτυπά» τη Θεσσαλία – Διπλάσια τα νέα περιστατικά ανά έτος
Ο πρώτος «χάρτης» με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ για τη νόσο Πάρκινσον - Στην Ελλάδα είναι 400 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, δηλαδή πάσχει περίπου το 0,4% του γενικού πληθυσμού και το 2,8% στα άτομα άνω των 80 ετών
Parkinson disease patient, Alzheimer elderly senior, Arthritis person's hand in support of geriatric doctor or nursing caregiver for hospice palliative care, disability awareness day, ageing society care service 2
Έρχεται νέος «μίνι» καύσωνας με 37αρια και ισχυρούς ανέμους μέχρι την Πέμπτη
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά επίπεδα, με μία μικρή άνοδο από την Πέμπτη και μετά, όταν το θερμόμετρο τοπικά θα αγγίξει τους 35 – 36°C, χωρίς ωστόσο να αναμένονται ακραία φαινόμενα ή καύσωνας
Καιρός