Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ναυάγιο στον τουρισμό – 80% οι ακυρώσεις των Ελλήνων – 100% πάγωμα νέων κρατήσεων από τους tour operators – Θα αναγκαστούμε να διώξουμε τουρίστες

Ναυάγιο στον τουρισμό – 80% οι ακυρώσεις των Ελλήνων – 100% πάγωμα νέων κρατήσεων από τους tour operators – Θα αναγκαστούμε να διώξουμε τουρίστες

Σε κόκκινο συναγερμό οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού. Το πάγωμα των κρατήσεων από τους tour operators φτάνει το 100% ενώ οι ακυρώσεις των Ελλήνων ξεπερνούν το 80%. “Θα αναγκαζόμαστε να διώχνουμε τουρίστες λόγω των ελλειψεων στα προϊοντα” λέει στο Newsit εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οπως δήλωσε στο Newsit η Χριστίνα Τετράδη, μέλος Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου “αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακυρώσεις των μεμονωμένων πελατών, είτε Ελλήνων είτε ξένων. Δηλαδή αυτών που κάνουν μόνοι τους κρατήσεις μέσω internet απευθείας στα ξενοδοχεία.

Αυτές οι κρατήσεις σε πολύ μεγάλο ποσοστό ακυρώνονται. Οι δε ακυρώσεις των Ελλήνων πελατών είναι πάνω από 80%.

Από εκεί και πέρα, οι tour operators δείχνουν στήριξη, δεν μπορώ να σας πω οτι έχουμε ακυρώσεις, αλλά έχουμε πάγωμα των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής που φτάνει το 100%. Ενώ θα περιμέναμε αυτή την περίοδο να καταγράφουμε κρατήσεις, αυτό βλέπουμε οτι έχει παγώσει”.

“Θα αναγκαστούμε να διώξουμε τουρίστες” λένε οι ξενοδόχοι

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα με τις προμήθειες. Αρχίζουμε και έχουμε πάρα πολύ σοβαρές ελλείψεις με τις προμήθειες, αυτά που υπάρχουν και σε εμάς στα ξενοδοχεία και στους προμηθευτές αντέχουν για πολύ λίγο. Μιλάμε για ημέρες, όχι για εβδομάδα. Και δε μιλαμε μόνο για φαγητό, μιλάμε για καθαριστικά και άλλα προϊόντα. Δε θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο με κανέναν τρόπο.

Και φοβάμαι οτι το πρόβλημα θα είναι οτι οι τουρίστες θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα αλλά θα αναγκαστούμε να τους διώξουμε μόνοι μας. Θα κλείσουμε την πόρτα και δε θα μπορουμε να λειτουργήσουμε.

Νομίζω οτι πάρα πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο πως ο τουρισμός στηρίζει την ελληνική οικονομία και το ελληνικό οικογενειακό εισόδημα. Το άμεσο είναι οτι θα κλείσουν ξενοδοχεία και θα απολυθούν ξενοδοχοϋπάλληλοι. Αμέσως μετά σκεφτείτε τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολογο, τον φούρναρη, τον ταξιτζή που ζουν από τον τουρισμό και θα πληγούν. Μιλάμε λοιπόν για πολύ μεγαλύτερη καταστροφή”.

Στο ερώτημα αν οι τουριστες στρέφονται προς άλλες χώρες η απάντηση της κυρίας Τετράδη είναι “οι tour operators θα χρειαστεί να διοχετεύσουν αυτούς τους ανθρώπους κάπου αλλού. Το θέμα είναι οτι ο κόσμος αγαπάει την Ελλάδα, θέλει την Ελλάδα, εμείς τι κάνουμε γι΄αυτό;” αναρωτήθηκε τέλος η κυρία Τετράδη.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit η Χριστίνα Τετράδη:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε