Ελλάδα

Νέα καταγγελία στο σκάνδαλο του υπουργείου Ανάπτυξης – Εκβίαζαν και δεύτερο επιχειρηματία με μίζα έως και 500.000 ευρώ

- Ο επιχειρηματίας έχει βιομηχανία ξύλου και είναι από τη Δράμα
- Καταγγέλλει ότι αρχικά ζητούσαν μίζα 200.000 ευρώ αλλά μετά αύξησαν την "ταρίφα"
- Μιλάει για συγκεκριμένο υπάλληλο που ήταν ο εισπράκτορας του κυκλώματος
- Κατονομάζει έναν εκ των συλληφθέντων από την καταγγελία του Α. Μάρκου ότι έχει το φάκελό του

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν ήδη αρχίσει και παίρνουν οι καταγγελίες για επίορκους υπαλλήλους της διεύθυνσης επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τις χειροπέδες σε δύο υπαλλήλους που φέρονται να ζήτησαν μίζα 120.000 ευρώ για να αποδεσμεύσουν μία επιχορήγηση σε έναν επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από ήρθε και δεύτερη περίπτωση εκβιασμού. Στην πρώτη περίπτωση όπως δήλωσε στο Newsit o επιχειρηματίας Αριστείδης Μάρκου “με ταλαιπωρούσαν από τις 27/10/2005. Ενώ είχε υπάχθει η επένδυσή μου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν αποφασιζόταν τίποτα γιατί δεν ειχαμε ενδώσει στις πιέσεις της μίζας. Καταστραφήκαμε οικονομικά, είμαστε στο χείλος της καταστροφής οικογενειακά”.

Τη δεύτερη περίπτωση την αποκάλυψε το Mega και αφορά τον πρόεδρο της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου από τη Δράμα, Σταύρο Γκανή ο οποίος σύμφωνα με όσα κατήγγειλε υπάλληλοι του ίδιου τμήματος του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ μίζα για να προχωρήσουν την επιχορήγησή του συνολικού ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανία.

Στην καταγγελία του ο επιχειρηματίας από τη Δράμα αναφέρει πως στην αρχή είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει το ποσό της μίζας, αλλά κατάφερε να βρει μόνο 100.000 ευρώ, αλλά τότε οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης διεύθυνσης του υπουργείου Ανάπτυξης ανέβασαν το ποσό της μίζας στα 500.000 ευρώ.

Μάλιστα απειλούσαν τον επιχειρηματία πως εάν δεν βρει αυτά τα χρήματα τότε θα ανακαλέσουν ολόκληρη την επιχορήγηση της επένδυσης.

Όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας ακόμα και μέχρι σήμερα που δεν έδωσε τελικά τα χρήματα της μίζας, η υπόθεσή του αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι, ενώ έκανε λόγο για ολόκληρο κύκλωμα που έχει συγκεκριμένο υπάλληλο του υπουργείου για “εισπράκτορα”.

Σημείωσε δε πως ο φάκελός του για την επένδυσή του βρίσκεται στο γραφείο ενός εκ των δύο συλληφθέντων υπαλλήλων, που φέρονται να είχαν εκβιάσει και τον επιχειρηματία από την Αργολίδα για το ξενοδοχείο.

Τελικά όπως αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα έκανε σχετική καταγγελία στο τμήμα οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής και έχει πάρει η υπόθεση το δρόμο του εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα από αυτή τη δεύτερη καταγγελία η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου είχε ξηλώσει τα 100 άτομα από τη συγκεκριμένη διεύθυνση του υπουργείου και είχε προκηρύξει ήδη νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, η κα Διαμαντοπούλου έχει ήδη ζητήσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων της διεύθυνσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απαγορεύονται τα θαλάσσια σπορ και τα τζετ σκι στην Αττική - Αναλυτικά η λίστα με τις περιοχές και τις ώρες
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών – θαλάσσιων μοτοποδηλάτων, ισχύει κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00
Θαλάσσια Σπορ 1
Χειροπέδες σε 63χρονο εκπαιδευτικό που είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή για ασέλγεια ανηλίκων και κρυβόταν στην Κορινθία
Ο 63χρονος εκμεταλλευόμενος τόσο την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο της Αττικής όσο και τις δυσκολίες των ανήλικων μαθητών, τέλεσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών
istock
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αναρτήσεις για τα 13 χρόνια χωρίς τη Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις!»
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6.5.25) από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη το 2012. Με αναρτήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρίκα Μητσοτάκη
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 4
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου