Ελλάδα

Νέα Στύρα: «Κόλλησαν» τα πηδάλια, κατέθεσε ο καπετάνιος του φεριμπότ που έπεσε σε ξέρα

Ο πλοίαρχος φέρεται να είπε ακόμη στον εισαγγελέα Χαλκίδας πως δεν είδε την ξέρα - Κρατείται μέχρι την απολογία του σε ανακριτή την Παρασκευή

Τον ισχυρισμό ότι «κόλλησαν» τα πηδάλια επικαλέστηκε κατά την απολογία του στον εισαγγελέα Χαλκίδας την Τετάρτη (06.08.2025) ο καπετάνιος του φεριμπότ που προσάραξε χθες σε ξέρα στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

Απολογούμενος στον εισαγγελέα Χαλκίδας για το σοβαρό περιστατικό στα Νέα Στύρα, ο πλοίαρχος του φεριμπότ φέρεται να είπε πως δεν είδε την ξέρα, αλλά και πως τα πηδάλια του πλοίου «κόλλησαν».

Ο καπετάνιος επιχείρησε να υποστηρίξει ενώπιον των Αρχών ότι ο ίδιος δεν φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη, καθώς υπήρχε τεχνικό πρόβλημα στο πλοίο.

Ωστόσο ο ανακριτής στο Λιμεναρχείο της Χαλκίδας διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, μέχρι την απολογία του, ενώπιον του ανακριτή, την Παρασκευή, 8 Αυγούστου.

Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης του φεριμπότ από τη βραχονησίδα, με τη συνδρομή ρυμουλκών που έχουν φτάσει στο σημείο για την αποκόλλησή του από την ξέρα.

Νέα Στύρα: Το χρονικό της προσάραξης της «Παναγίας Παραβουνιώτισσας»

Υπενθυμίζεται ότι, το «Παναγία Παραβουνιώτισσα» μετέφερε 105 επιβάτες και διέθετε εννεαμελές πλήρωμα, όταν προσάραξε χθες σε ξέρα έξω από τα Νέα Στύρα στη νότια Εύβοια.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή, χάρη στην άμεση παρέμβαση ιδιωτικών σκαφών που κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό.

Οι αρχές συνεχίζουν την προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ενώ δεν έχει αναφερθεί θαλάσσια ρύπανση μέχρι στιγμής.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
EUROKINISSI / Φωτογραφία Θοδωρή Νικολάου

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Στύρων, Νίκος Δρακόγιαννης, δήλωσε στο evima.gr ότι τεχνικοί έχουν ήδη επιβιβαστεί στο φεριμπότ για να εκτιμήσουν τη ζημιά, ενώ αναμένεται και η γνωμάτευση ναυπηγού για πιθανές επισκευές πριν την αποκόλληση και μεταφορά του πλοίου στο λιμάνι.

Το πλοίο παραμένει κολλημένο στην ξέρα
Το πλοίο παραμένει κολλημένο στην ξέρα

Το περιστατικό έχει προκαλέσει παρέμβαση των δικαστικών αρχών, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας διαπίστωσε καθυστέρηση στην ενημέρωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αλλά και από τον ίδιο τον πλοίαρχο, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές.

Οι επιβάτες από το φέρι μποτ σε σκάφη του Λιμενικού
Οι επιβάτες από το φέρι μποτ σε σκάφη του Λιμενικού

Το Υπουργείο εκφράζει προβληματισμό στην κατάθεση σχεδίου αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης, γεγονός που ενδέχεται να απειλήσει τόσο την ασφάλεια των περιουσιών όσο και το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Οι επιβάτες που βρίσκονταν στο φεριμπότ κατά την προσάραξη ανέφεραν πως δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση και ότι εντόπισαν μόνοι τους τα σωσίβια κάτω από τα καθίσματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συμβόλαιο θανάτου από τη Ζάκυνθο «βλέπουν» οι αρχές τη δολοφονία ισοβίτη στις φυλακές Δομοκού - Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο αρχιφύλακας
Δεν είναι γνωστό για το αν πρόκειται για υπηρεσιακό πιστόλι, ενώ δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι το είχε το θύμα της υπόθεσης
Ο κατηγορούμενος αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Προφυλακίζεται ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα» Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο
Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος, τονίζοντας ότι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έπαιζαν τα παιδιά του - Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη νύχτα που έγινε η έκρηξη στο εργοστάσιο
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
57
Καταγγελίες για το κέντρο υγείας Σαλαμίνας: «Η μόνη τύψη που νιώθω είναι ότι δεν επέμεινα να μείνει» λέει ο γιατρός που εξέτασε τον Κώστα Κοσμίδη
«Αν ψάξω την ενοχή μου, το μόνο που θα πω είναι αυτό, που δεν επέμεινα στο να μείνει να περιμένει ασθενοφόρο» λέει ο γιατρός που εξέτασε τον 52χρονο μοντέρ
Κώστας Κοσμίδης