Ελλάδα

Νεκρός ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στο Κάιρο Νίκος Κάτσικας

Νεκρός βρέθηκε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στο Κάιρο Νίκος Κάτσικας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Νικόλαος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον.

Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές. Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI
«Η Μάγια δεν θα βλάψει κανέναν πια» λέει η πλευρά του 17χρονου δολοφόνου στην Πολωνία υποστηρίζοντας ότι η 16χρονη του έκανε bullying
«Η Μάγια δεν ήταν πίσω από τον λογαριασμό που σαρκάζαμε τον 17χρονο» απαντά η μαθήτρια που καταγγέλεται ότι μαζί με τη νεκρή Μάγια του έκαναν bullying
Η άτυχη Μάγια που δολοφονήθηκε στην Πολωνία από τον 17χρονο