Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: Στην Ρόδο την Τετάρτη 08/06 με τον Κώστα Καραμανλή

Στη Ρόδο μεταβαίνει την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα παραστεί, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην τελετή εγκαινίων της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου στην περιοχή Χαράκι.

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει τον Νοέμβριο του 2019, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν θύματα ή τραυματισμοί, καθώς λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση η πρόσβαση είχε αποκλειστεί, σε συνέχεια κήρυξης της περιοχής σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με εντολή Νίκου Χαρδαλιά. Σημειώνεται μάλιστα ότι η εν λόγω περίπτωση αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάγκης προληπτικής κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δυνατότητα η οποία θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 4662/2020 για την αναδιάρθρωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας.

Ο Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει, επίσης, αυτοψία στο χώρο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) που κατασκευάζεται στο νησί, ενώ θα επισκεφθεί και το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του που συμβάλλει στην Επιχείρηση Ελευθερία. Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει ακόμη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη ύψους 500.000 ευρώ και τα ηρεμιστικά
Οικονομικά κίνητρα «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την στυγερή δολοφονία της γυναίκας - Προσπαθούσε να πουλήσει το σπίτι στο Κολωνάκι αλλά η μητέρα του αρνιόταν
Ελένη Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 27 λεπτά
12
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα, ο πατέρας και ο 6χρονος αδελφός του με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα - Τι λέει γείτονας και φίλος της οικογένειας στο newsit.gr για την τραγωδία στο Ρίζωμα
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»