Ελλάδα

Νομική Σχολή: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας

«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα την άσκηση βίας και μάλιστα εντός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, με αφορμή το χθεσινό (σ.σ. 30.04.2025) περιστατικό απρόκλητης επίθεσης και άσκησης βίας στη Νομική Σχολή.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι σε χώρους όπως η Νομική Σχολή, οφείλουν να διακινούνται ακώλυτα ιδέες στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος καταδικάζει περιστατικό στοχοποίησης δικηγόρου.

«Φαινόμενα όπως τα ανωτέρω είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας».

Αυτό, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο ΔΣΑ.

Αναλυτικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά απρόκλητης επίθεσης και άσκησης βίας σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και στοχοποίησης δικηγόρου εξ αφορμής χειριζόμενης υπ´ αυτού υπόθεσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει εκ νέου τις πάγιες σχετικές θέσεις του:

1.Το ΔΣ του ΔΣΑ καταδικάζει απερίφραστα την άσκηση βίας και δη εντός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στο οποίο εξ´ ορισμού διακινούνται και οφείλουν να διακινούνται ακώλυτα ιδέες στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής ελευθερίας, απ´ όπου κι αν υποκινείται ή προέρχεται.

2. Ο Δικηγόρος ως συλλειτουργός της δικαιοσύνης και κατά την άσκηση των καθηκόντων του απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας, ουδέποτε δε δύναται να ταυτίζεται, πόσω μάλλον να στοχοποιείται απρόκλητα, λόγω του εντολέως του και της φύσης της πράξης για την οποία τον υπερασπίζεται.

Φαινόμενα όπως τα ανωτέρω είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας και δικαιοκρατικής τάξης».

Υπενθυμίζεται ότι χθες (σ.σ. 30.04.2025) σε εκδήλωση στη Νομική Σχολή Αθηνών, μπούκαραν κουκουλοφόροι και επιτέθηκαν σε φοιτητές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από από αυτούς.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε νεκρούς» λέει στο newsit.gr ο καθηγητής Γιάννης Μάζης, πρόεδρος του τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 4
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 13