Ελλάδα

Νομπελίστας υπέρ Ελλάδας και Γ.Παπανδρέου

Άμεση στήριξη στην ελληνική οικονομία προσφέρει ο νομπελίστας...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

οικονομολόγος Γιόσεφ Στίγκλιτς με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Guardian.

 

Στο άρθρο του, ο βραβευμένος οικονομολόγος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ αγνοεί το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ανάμεσα στους ισχυρούς και στους ασθενείς της Ευρωζώνης. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι, όταν το έλλειμμα της Γαλλίας ξεπέρασε το όριο του 3% επί του ΑΕΠ, έγιναν μόνο φραστικές επιπλήξεις.

 

Ο κ.Στίγκλιτς κατηγορεί εμμέσως τους ευρωπαίους ηγέτες, επειδή αντί να υποστηρίξουν την Ελλάδα, ενίσχυσαν τα προβλήματά της, στέλνοντας στα ύψη το κόστος χρήματος και δυσχεραίνοντας περαιτέρω τη μείωση του ελλείμματος.

 

Ο νομπελίστας οικονομολόγος ζητά από τους Ευρωπαίους να υποστηρίξουν τη νέα κυβέρνηση, την οποία και επαινεί για την ειλικρίνεια της, σε αντίθεση με τους προκατόχους της. Μάλιστα, συγκρίνει τον Γιώργο Παπανδρέου με το Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι καλείται να διαχειριστεί μια οικονομική κατάσταση για την οποία δεν είναι υπαίτιος.

Τέλος ολοκληρώνει το σχόλιό του τονίζοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου και να μην γυρίσει την πλάτη της στον ελληνικό λαό.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συλλήψεις για απόπειρα απάτης σε βάρος 99χρονης στον Άγιο Παντελεήμονα - Προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
Προσπάθησαν να την πείσουν να βάλει κοσμήματα και χρήματα σε σακούλα και να τα αφήσει έξω από το σπίτι της, με το πρόσχημα ότι υπήρχε διαρροή ρεύματος.
φωτογραφία αρχείου Βασίλης Παπαδόπουλος
Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Χάλκη
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα δυτικά της Χάλκης - Το εστιακό βάθος στα 15.3 χιλιόμετρα
Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Χάλκη