Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Novartis: Τουλουπάκη και Ντζούρας υπέβαλαν μήνυση στον Φρουζή για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση

Οι δύο εισαγγελείς, στη μήνυση τους επικαλούνται το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis στο οποίο αναφέρεται ότι η συνάντηση του Κωνσταντίνου Φρουζή μαζί τους έγινε με δική του πρωτοβουλία

Στην αντεπίθεση πέρασαν η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας, για όσα ανέφερε χθες ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis Hellas, Κωνσταντίνος Φρουζής, περί πιέσεων για να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα.

Οι δύο εισαγγελείς κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του Κωνσταντίνου Φρουζή για ψευδή κατάθεση, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας να κινηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία για όσα ανέφερε στην κατάθεσή του στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στη δίκη των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς, στη μήνυση τους επικαλούνται το βούλευμα 25/2022 του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis στο οποίο αναφέρεται ότι η συνάντηση του Κωνσταντίνου Φρουζή μαζί τους έγινε με δική του πρωτοβουλία.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση: «Ο Κ. Φρουζής δήλωσε ότι κακώς τον εμπλέκουν στην υπόθεση NOVARTIS, ότι η σε βάρος του ποινική δίωξη ήταν άδικη, οτι δεν είχε κάνει τίποτε παράνοµο και ότι ήταν στη διάθεση της Εισαγγελίας προκειμένου να καταθέσει και να διευκολύνει την έρευνα.

Στις ένορκες καταθέσεις τους για τη συνάντηση αυτή, οι παριστάµενοι συνήγοροι, ερωτηθέντες από την ανακρίτρια περί του εάν υπέπεσε στην αντίληψη τους η άσκηση πιέσεων από τους εισαγγελείς διαφθοράς για να καταθέσει ο εντολέας τους σε βάρος πολιτικών προσώπων, αμφότεροι απάντησαν αρνητικά.

Σύµφωνα µε τις ίδιες καταθέσεις, η Ελένη Τουλουπάκη δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόµατα πολιτικών προσώπων, ούτε η συµπεριφορά της ήταν εκβιαστική, ούτε έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθούσε να εκβιάσει».

Οι δύο εισαγγελείς επισημαίνουν ότι με το συγκεκριμένο βούλευμα κρίθηκαν ομόφωνα και αμετάκλητα αθώοι καθώς χαρακτηρίστηκαν ψευδή όσα είχαν καταγγελθεί εναντίον τους για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγρότες σε ρήξη «έσπασαν» το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια – Νέα κινητοποίηση με τρακτέρ στην Τρίγλια Χαλκιδικής
Αγρότες που διαφώνησαν, πήραν τα τρακτέρ τους και μεταφέρθηκαν στο μπλόκο της Τρίγλιας, καταγγέλλοντας παρασκηνιακές διεργασίες με την κυβέρνηση του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών
Αποχώρηση τρακτέρ από αγρότες της Χαλκιδικής, που συμμετέχουν στο μπλόκο στα "Πράσινα Φανάρια", κοντά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης 5
Τι είναι τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και πως συμβάλουν στην προστασία των ζώων
Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης με αντικείμενο τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και την υιοθέτησή τους κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων
Πυροτεχνήματα
«Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη στα χέρια του Ραφαήλ» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο πεδίο βολής στη Ρόδο
Όπως τόνισε, ο 19χρονος βρέθηκε στο πεδίο δράσης του ωστικού κύματος και του νέφους της έκρηξης, χωρίς να είναι εκείνος που χειριζόταν το πολεμικό υλικό τη στιγμή του δυστυχήματος
Ο 19χρονος Ραφαήλ που σκοτώθηκε σε άσκηση του στρατού στη Ρόδο
10