Ελλάδα

Ντίμης Κορφιάτης: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του στη Ζάκυνθο

Τη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη, το πρωί της 7ης Μαΐου 2021 στη Ζάκυνθο, εξιχνίασε η αστυνομία. Επίσης, εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 53χρονου Έλληνα και ενός 43χρονου αλλοδαπού.

Για τη δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και ενός άγνωστου δράστη.

Κατηγορούνται για, κατά περίπτωση, συμμορία, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπρησμό, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, κλοπή και νομοθεσία περί όπλων.

Δολοφόνος του Ντίμη Κορφιάτη είναι ο άνθρωπος που είχε σκοτώσει και τη γυναίκα του, τον Ιούνιο του 2020 επίσης στη Ζάκυνθο. Ο δολοφόνος του επιχειρηματία είναι Έλληνας και βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Άγνωστος είναι ο συνεργός του, ο άνθρωπος που οδηγούσε το όχημα διαφυγής. 

Για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο είναι επίσης φυλακισμένοι.

Ο εκτελεστής του Κορφιάτη ταυτοποιήθηκε από DNA που βρέθηκε σε κάλυκες στον τόπο του εγκλήματος. 

Το χρονικό της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη

Ο Ντίμης Κορφιάτης εκτελέστηκε το πρωί της 7ης Μαΐου του 2021 στη Ζάκυνθο, σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της γυναίκας του.

Το πρωί της μοιραίας μέρας, δυο δράστες μπήκαν σε επιχείρηση στο κέντρο της Ζακύνθου και πυροβόλησαν τον 54χρονο επιχειρηματία, κόβοντας το νήμα της ζωής του. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο 53χρονος, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μέσα στην επιχείρηση.

Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες πυροβόλησαν και εναντίον του 43χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρισκόταν έξω από τα γραφεία της επιχείρησης.

Ακολουθώντας τα στοιχεία και τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Από τις αρχικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε χωράφι καμένο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και δύο καλάσνικοφ.

Από τις επακόλουθες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, 81 φυσίγγια, ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ρούχα μοτοσικλέτας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουνίου 2021, είχε εξιχνιαστεί η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, στις Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Οι «εξηγήσεις» του ιδιοκτήτη που τον στέλνουν στη φυλακή και το πόρισμα - «φωτιά» για τις εγκληματικές παραλείψεις
Αν και ο ίδιος προσπαθεί να ρίξει το «μπαλάκι» των ευθυνών σε άλλους, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν είναι εκείνος που πρέπει να πάρει το δρόμο για τη φυλακή
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ 9
Ένωση δικαστών και εισαγγελέων: Πολιτική τυμβωρυχία και άκρατος καιροσκοπισμός πάνω στη δίκη για τα Τέμπη
«Θα παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και θα τοποθετούμαστε για να εξηγούμε στον λαό τις διαδικασίες και να ξεσκεπάζουμε έγκαιρα κάθε απόπειρα υπονόμευσης της δίκης»
Στιγμιότυπο από την τραγωδία στα Τέμπη
«Δεν καταφέραμε να σώσουμε τα δύο νέα παιδιά» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το δυστύχημα των εργατών στη Βάρη
Ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ασκληπιείου Βούλας, «άσφυγμοι και απνοϊκοί με αναφερόμενη ηλεκτροπληξία»
κρεβάτια νοσοκομείου
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης