Ελλάδα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης – Αρνητική η εισαγγελική πρόταση

Νέα αίτηση αποφυλάκισης έχει καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη (16.10.24).

Ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζει πως έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής για την καταδίκη του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ζητά την αποφυλάκισή του.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, ανέφερε πως ο εντολέας της αναμένει τις επόμενες ημέρες την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και πρόσθεσε πως έχει γίνει και προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Στη δεύτερη αίτηση του κ. Κασιδιάρη έχει ήδη υπάρξει απορριπτική εισαγγελική πρόταση με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα γιατί εκκρεμεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό και είναι σοβαρά τα αδικήματα που έχουν αποδοθεί. 

Όπως τόνισε η κυρία Πανταζή ήδη ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει στραφεί στα ευρωπαϊκά δικαιοδοτικά όργανα, υποστηρίζοντας πως προσβάλλεται το τεκμήριο αθωότητας του, καθώς στην αιτιολογία της αναφέρεται το γεγονός ότι εκκρεμεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τρία τα θανατηφόρα χτυπήματα που δέχτηκε ο 20χρονος στην Καλαμαριά - «Του επιτέθηκαν και αμύνθηκε» λέει ο θείος του 23χρονου
«Υπήρχε δόλος» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 23χρονου που ομολόγησε, ποινική δίωξη και στους 2 φίλους του νεκρού 20χρονου - «Το μαχαίρι δεν ήταν δικό του» λέει ο θείος του 23χρονου
Καλαμαριά
17