Ελλάδα

Ο Κώστας Μπακογιάννης εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή

Ο Κώστας Μπακογιάννης εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ENVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.
 
Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος διαδέχεται τον δήμαρχο Βαρσοβίας και υποψήφιο Πρόεδρο Πολωνίας κ. Rafał Trzaskowski, από τη νέα αυτή θέση, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση και προώθηση πολιτικών που αφορούν στην πράσινη μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
 
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα, την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ενέργεια.
 
Σε μια περίοδο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει παράλληλες προκλήσεις – από τις περιβαλλοντικές κρίσεις έως την ανάγκη θωράκισης της ασφάλειας και διασφάλισης της κοινωνικοοικονομικής σταθερότητας – η Επιτροπή των Περιφερειών καλείται να ενισχύσει τη φωνή των τοπικών και περιφερειακών αρχών στη λήψη αποφάσεων.
 
Σε δήλωσή του, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε:
 
«Η πρόκληση των επόμενων ετών δεν είναι απλώς η επίτευξη των πράσινων στόχων της Ευρώπης, αλλά η σύνδεση της περιβαλλοντικής πολιτικής με την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια των πολιτών. Οι κρίσεις που βιώνουμε δημιουργούν ευκαιρίες για να οικοδομήσουμε πόλεις και περιφέρειες που είναι ταυτόχρονα βιώσιμες, ανθεκτικές και ευημερούσες. 

Η Επιτροπή των Περιφερειών έχει ήδη κερδίσει σημαντικό έδαφος στη διεθνή συζήτηση. Τώρα, είναι η ώρα να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά και να διασφαλίσουμε ότι οι τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές αρχές έχουν ουσιαστική επιρροή στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης».
 
Στη διάρκεια της θητείας του, που είναι δυόμιση χρόνια, ο Κώστας Μπακογιάννης θα εργαστεί για τη δημιουργία ισχυρότερων συνεργασιών μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών, των τοπικών και περιφερειακών αρχών και των πολιτών, ώστε να προωθηθούν καινοτόμες λύσεις για τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις της εποχής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Άγνωστο Στρατιώτη: Το μνημείο είναι ζωντανή υπενθύμιση θυσίας και ευθύνης
«Πρέπει να πούμε ένα νέο, ηχηρό ΟΧΙ στην ισοπέδωση της χώρας μας από όσους καταχρώνται την εξουσία τους», σημειώνει, επίσης, η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 6
«Ήπιε πιο πολύ από εμάς, εμείς ήπιαμε από 3 ποτά ο καθένας» λέει φίλη της 16χρονης που κατέρρευσε και πέθανε στο Γκάζι
«Τρία ποτά με το ζόρι, είχαμε πιει λίγο βότκα έξω, μπορεί κι αυτή η ποσότητα για κάποιον οργανισμό να είναι όντως πολύ βασική και να τον κάνει να πεθάνει» λέει η φίλη της άτυχης 16χρονης
Η 16χρονη που πέθανε έξω από κλάμπ στο Γκάζι