Ελλάδα

Ο ποιοτικός τουρισμός απαιτεί γνώση και μεγάλες συνεργασίες

Ο τουρισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, «όπλο» για την ελληνική οικονομία. Για να υπάρχει όμως ποιοτικός τουρισμός, για να «πέσει», δηλαδή, χρήμα στην αγορά και να υπάρχουν καλύτερες και αναβαθμισμένες τουριστικές υπηρεσίες, απαιτείται γνώση και εξειδίκευση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απαιτείται στον τομέα του τουρισμού να εργάζονται άνθρωποι με ακαδημαϊκή παιδεία, που θα μπορέσουν να προσελκύσουν τον λεγόμενο ποιοτικό τουρισμό.

Μια πρόσφατη έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Δείχνει ότι η μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης οφείλεται και στο ότι δεν έχουμε ποιοτικό τουρισμό που θα μπορούσε να ξοδέψει παραπάνω χρήματα.

Δείτε την έρευνα εδώ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/06/2019_Average_Spend_MKD_2005-2018.pdf”]

Για να τονωθεί ο τουρισμός, για να υπάρξει ακαδημαϊκή αναβάθμιση των ανθρώπων που εργάζονται στον τουρισμό και προσφέρουν υπηρεσίες σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, σημαντικό ρόλο έρχεται να παίξει η ιδιωτική εκπαίδευση και οι στρατηγικές συνεργασίες με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, που προσφέρουν γνώσεις και εμπειρία στην εξυπηρέτηση πιο elite επισκεπτών.

Τρανό παράδειγμα είναι το BCA, που πρόσφατα υπέγραψε συνεργασίες με δυο από τις καλύτερες ξενοδοχειακές σχολές του κόσμου, τις φημισμένες Les Roches και Glion από την Ελβετία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, στελέχη των τουριστικών επιχειρήσεων μπορούν να συμμετάσχουν σε executive seminars.

Παράλληλα οι δύο Ελβετικές σχολές που κατατάσσονται μέσα στις 5 καλύτερες του κόσμου αλλά και στην πρώτη θέση στην προτίμηση των εργοδοτών, εμπιστεύονται την ποιότητα των σπουδών του BCA, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει 3 χρόνια στο BCA, να πάνε ένα χρόνο στην Ελβετία και να αποκτήσουν πτυχίο ενός εκ των δύο σχολών.

santorini

Επίσης, οι φοιτητές του BCA θα δικαιούνται προνομιακά δίδακτρα στις σχολές Glion και Les Roches, ενώ θα μπορούν οποιαδήποτε στιγμή των σπουδών τους στην Ελλάδα, να μεταβαίνουν για «semester abroad» στην Ελβετία.

Τελειώνοντας το 4ο έτος σπουδών τους στην Ελβετία, οι φοιτητές θα παίρνουν πτυχίο της Glion ή της Les Roches και έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία παγκόσμιας επαγγελματικής προώθησης αποφοίτων, των δύο Πανεπιστημίων.

Παράλληλα, το BCA – School of Hospitality Management θα προσφέρει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο, τρία σεμιναριακά προγράμματα των Glion και Les Roches για στελέχη και επαγγελματίες: το «Ownership Transition» και το «Human Resources Management» από τον Νοέμβριο του 2019 και το «F&B Management» στις αρχές 2020.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά και πάλι σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Στο επίκεντρο οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί
Μετά την ολοκλήρωση των ισχυρισμών θα γνωστοποιηθεί η λίστα των μαρτύρων και θα ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων που είναι η οικογένεια του μηχανοδηγού
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Τα 4 σενάρια για τη συντριβή του Phantom στην Τανάγρα και τον θάνατο των 2 χειριστών - «Κλειδί» τα συντρίμμια και τα βίντεο
Οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους τα συντρίμμια, τα τεχνικά δεδομένα, τις επικοινωνίες του πληρώματος με τον πύργο ελέγχου και ένα μεγάλο όγκο βίντεο από κάμερες και κινητά τηλέφωνα
Οι δύο ήρωες πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του Phantom στην Τανάγρα